Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cărţile "Winnie-the Pooh", "Alice în Ţara Minunilor", interzise în SUA

Cărţile "Winnie-the Pooh", "Alice în Ţara Minunilor", interzise în SUA

Mai multe volume clasice pentru copii, precum "Winnie-the Pooh", "Alice în Ţara Minunilor" şi "Jurnalul Annei Frank", se regăsesc în Topul 15 al celor mai cunoscute cărţi interzise în Statele Unite ale Americii.

Din topul 15 al celor mai cunoscute cărţi pentru copii care au fost interzise la un moment dat în Statele Unite mai fac parte volumele  "James and the Giant Peach", de Roald Dahl,  "Harriet the Spy", de Louise Fitzhugh sau  "Anne Frank: The Diary of a Young Girl", de Anne Frank, "Charlie şi fabrica de ciocolată", de Roald Dahl sau "Vrăjitorul din Oz", de L. Frank Baum.

 "Winnie-the-Pooh", de A.A. Milne a fost interzisă pe motiv că animalele care vorbesc sunt considerate uneori "o insultă la adresa lui Dumnezeu", iar, în 2006, această carte a fost interzisă în anumite regiuni din Statele Unite.

Mai multe instituţii din Turcia şi din Marea Britanie au interzis la rândul lor acest volum, afirmând că personajul Piglet este ofensator pentru musulmani. Alte instituţii au afirmat că volumul are anumite trimiteri la adresa nazismului.

Cartea "Alice în Ţara Minunilor", de Lewis Carroll, a fost interzisă pentru că s-ar părea că ar conține referiri la fantezii sexuale şi la masturbare, apărută în 1900, motiv pentru care ea a fost interzisă în şcolile din New Hampshire.

De la acea interdicţie iniţială, cartea a fost criticată de mii de alte instituţii, iar în anii '60 a fost acuzată că ar promova folosirea drogurilor de către copii.