Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CARTOFII PRĂJIȚI, cauza MORȚII unei familii întregi! Ce să NU faci niciodată atunci când gătești acestă mâncare

CARTOFII PRĂJIȚI, cauza MORȚII unei familii întregi! Ce să NU faci niciodată atunci când gătești acestă mâncare

Un articol de: - 12 Mai 2017, 09:41
Foto: Shutterstock Externe

Urma ca familia să ia cina, iar tatăl Mariei Chelysheva, unica supraviețuitoare, a coborât în beciul casei pentru a lua cațiva cartofi. Soția lui a observat că durează mai mult timp decât rebuia, așa că a decis să coboare și ea. Se pare că nici ea nu s-a mai întors în casă. Au plecat apoi fratele Mariei și mai apoi, bunica. Toti au dispărut, niciunul nu s-a mai întors în casă, potrivit realitatea.net.

Nedumerită și mai ales psriată, fetița a chemat poliția. Când au ajuns la fața locului, anchetatorii au descoperit că de vină erau chiar cartofii pe care bărbatul avea de gând sp-i gătească.

Cartofii erau vechi și începuseră să putrezească, lucru foarte periculos care i-a transformat într-o bombă chimică.

Cartofii conțin solanină (un glicoalcaloid). El are o puternică acțiune toxică, chiar și în cantități mici, fiind utilizată mai ales pentru proprietățile sale ca fungicid și pesticid. Alături de ea, în tuberculii de cartofi încolțiți se regăsește și chaconina, un alt glicoalcaloid. În general, conținutul de solanină este direct proporțional cu culoarea verde a tuberculilor (culoare dată de clorofilă), ceea ce duce la deteriorarea lor, potrivit.

Odată ce cartofii putrezesc, concentrația de glicoalcaloizi crește și este răspândită în exterior sub formă de gaz letal, care poate ucide după primele inspirații, cum a fost cazul familiei Chelysheva.

 

 
Loading...