Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Casa Albă a anunțat că Joe Biden va rămâne partenerul lui Obama în alegeri, în ciuda gafelor sale

Casa Albă a anunțat că Joe Biden va rămâne partenerul lui Obama în alegeri, în ciuda gafelor sale

Locul vicepreședintelui american Joe Biden ca partenerul lui Barack Obama în alegerile prezidențiale este sigur, a anunțat Casa Albă joi.

“Lucrul acesta a fost stabilit acum mult, mult timp,” a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe Jay Carney, încercând să pună capăt întrebării în acest sens, care apare de câte ori vorbărețul lider face câte o gafă, reltează Reuters.

Săptămâna aceasta, Biden l-a înfuriat pe candidatul republican la prezidențiale, Mitt Romney, sugerând, când vorbea despre politicile republicane de a “descătușa” Wall Street-ul, că i-ar pune pe oameni “înapoi în lanțuri” dacă ar câștiga cursa pentru Casa Albă. O parte din auditoriul lui Biden era Afro-American, iar comentariul a fost văzut drept o referință – deliberată sau nu – la sclavie.

Gafa lui Biden a reînnoit speculațiile că Obama va renunța la vicepreședintele său înainte de alegerile de pe 6 noiembrie. Fostul candidat la fotoliul de vicepreședinte Sarah Palin a sugerat că l-ar înlocui pe fostul senator în favoarea secretarului de stat Hillary Clinton, rivalul lui Obama pentru nominalizarea la președinție din partea Partidului Democrat.

Într-un alt interviu, senatorul republican John McCain, pe care Obama l-a înfrânt în alegerile generale din 2008, a fost de acord că “ar fi o alegere înțeleaptă” să facă această schimbare, dar a spus că este un lucru improbabil.