Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Casa Albă admite riscurile unei intervenții armate în Siria

Casa Albă admite riscurile unei intervenții armate în Siria

Secretarul general al Casei Albe a recunoscut că atacurile americane în Siria ar putea conduce la riscul "de a se vedea antrenaţi în mijlocul unui război civil", ca şi la cel al unor represalii.
Riscurile de atacuri "sunt multiple", a recunoscut duminică Denis McDonough pentru CNN, unul dintre numeroasele platouri în care a fost prezent duminică, între care cel "de a ne vedea antrenaţi în mijlocul unui război civil în curs".

"Trebuie să fim foarte atenţi, să fim precişi în alegerea ţintelor, limitaţi în angajament tocmai pentru a nu ne vedea antrenaţi în interior", a adăugat el, reiterând caracterul "limitat" al atacurilor avute în vedere. "Nu este Irak sau Afganistan, nu este Libia".

Reafirmând că nu vor exista "trupe la sol", el a refuzat totuşi să răspundă la o întrebare privind eventuala mobilizare a piloţilor de avioane, scrie AFP.

"Există, de asemenea, este evident, un risc de reacţie şi de represalii împotriva prietenilor noştri. Noi ne pregătim pentru orice eventualitate şi suntem pregătiţi", a adăugat el.

McDonough a salutat susţinerea adusă de "numeroase ţări, care ne sunt aproape".

Citeşte mai multe despre:   Casa Alba,   SUA,   Siria