Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Casa Albă, Facebook și Twitter pregătesc o colaborare pentru combaterea dezinformării legate de COVID-19

Casa Albă, Facebook și Twitter pregătesc o colaborare pentru combaterea dezinformării legate de COVID-19

Un articol de: Ramona Zaharia - 19 Feb 2021, 19:24
Casa Albă, Facebook și Twitter pregătesc o colaborare pentru combaterea dezinformării legate de COVID-19 foto: Hepta.ro / Zuma Press / Pete Marovich Externe

Casa Albă a contactat companii din zona de social media, inclusiv Facebook, Twitter și Google al Alphabet Inc, pentru a limita dezinformarea pe tema COVID-19 și pentru a obține ajutorul lor în a o împiedica să devină virală, a precizat un oficial de rang înalt din administrația americană, potrivit Reuters.

Casa Albă, Facebook și Twitter pun la punct o colaborare pentru combaterea dezinformării legate de pandemia de COVID-19

 

Președintele american Joe Biden a făcut din campania națională de vaccinare una dintre principalele sale priorități și susține că demersurile în acest sens reprezintă „un efort de vreme de război”. Cu toate acestea, combaterea reticenței manifestate de o parte a cetățenilor s-a dovedit a fi un impediment major pentru desfășurarea imunizării.

De la debutul pandemiei, tot mai mulți legiuitori au cerut companiilor de social media să combată răspândirea dezinformării pe tema COVID-19. Totuși, implicarea Casei Albe în acest efort nu a mai fost raportată până acum. Ron Klain, șeful de personal al lui Joe Biden, precizase anterior că noua administrație americană va încerca să colaboreze cu giganții din Silicon Valley în această privință.

„Dezinformarea care cauzează ezitarea legată de vaccin va fi un obstacol imens în calea vaccinării tuturor și nu există jucători mai mari decât platformele de social media în această chestiune”, a declarat sursa, care cunoaște eforturile întreprinse de Casa Albă în acest sens.

„Discutăm cu ele... astfel încât să înțeleagă importanța dezinformării și cum pot scăpa de ea rapid”, a mai precizat aceeași sursă.

Potrivit spuselor sale, Casa Albă încearcă în mod special să se asigure că materialele de acest gen „nu încep să devină un trend pe astfel de platforme și să devină o mișcare mai amplă”.

Sursa respectivă a vorbit despre protestele anti-vaccin de la Stadionul Dodger din Los Angeles, care au avut loc la începutul lui februarie, și spune că este dorința Casei Albe ca asemenea episoade să nu mai aibă loc.

Protestul, care a fost organizat pe Facebook de o pagină care promovează teorii controversate despre pandemia de coronavirus, măști și imunizare, a presupus blocarea accesului la stadion – unul dintre cele mai mari centre de vaccinare din SUA, unde autoritățile sanitare administrează peste 8.000 de doze de ser în fiecare zi.

Evenimentul a scos în lumină că platformele de social media au devenit un instrument esențial pentru organizarea unor mișcări precum cea anti-vaccin, care răspândesc dezinformare.Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos

Nu în ultimul rând, sursa a precizat că vor fi oferite și alte detalii despre felul în care Casa Albă va colabora cu giganții din social media în următoarele circa 10 zile.

 

Citeşte mai multe despre:   Casa Alba,   Twitter,   Facebook,   pandemie de coronavirus,   vaccin anti-COVID-19