Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe 'ABSOLUT RUŞINOS'! Trump acuză presa în mod constant de fake news, dar Casa Albă foloseşte IMAGINI TRUCATE în războiul cu jurnaliştii (VIDEO)

'ABSOLUT RUŞINOS'! Trump acuză presa în mod constant de fake news, dar Casa Albă foloseşte IMAGINI TRUCATE în războiul cu jurnaliştii (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 09 Noi 2018, 17:32
'ABSOLUT RUŞINOS'! Trump acuză presa în mod constant de fake news, dar Casa Albă foloseşte IMAGINI TRUCATE în războiul cu jurnaliştii (VIDEO) Externe

Război total între Casa Albă şi presa americană. Preşedintele Donald Trump acuză în mod constant jurnaliştii care îl critică de fake news, iar în acest conflict Casa Albă pare să se fi dedat la o manipulare uluitoare.

Miercuri seara, secretara de presă a Casei Albe, Sarah Sanders, a postat pe Twitter imagini cu un reporter "agresiv" despre care CNN afirmă că ar fi fost editate. 

Televiziunea susţine că filmuleţul a fost manipulat astfel încât reporterul CNN să pară că a avut un comportament agresiv. Acuzațiile televiziunii americane au fost confirmate de mai mulţi experţi în editare video, scrie digi24.ro.

„Absolut rușinos. Ați dat publicității un video editat - un fake news  la propriu. Istoria nu va fi drăguță cu voi”, a scris pe Twitter Matt Dornic, vice președintele CNN pe probleme de comunicare și parteneriate digitale.

'ABSOLUT RUŞINOS'! Trump acuză presa în mod constant de fake news, dar Casa Albă foloseşte IMAGINI TRUCATE în războiul cu jurnaliştii (VIDEO)


Dornic se referă la imaginile postate de Sarah Sanders pe Twitter din care se înțelege că Jim Acosta, corespondent CNN la Casa Albă, ar fi fost agresiv cu o angajată a administraţiei prezidenţiale care a încercat să recupereze microfonul din mâinile jurnalistului, în timpul unei conferințe de presă susţinute de Donald Trump miercuri.

Acosta și Trump au avut un dialog aprins, la sfârșitul căruia președintele american i-a spus angajatului CNN că este „o persoană nepoliticoasă și groaznică”.
După conferința de presă, Sanders a anunțat că acreditarea de presă a reporterului CNN a fost revocată, ca rezultat al incidentului în care Acosta „a pus mâna pe o tânăra care încerca doar să își facă treaba în calitate de intern la Casa Albă”. 

Imaginile originale, needitate, arată că acuzațiile Casei Albe nu se confirmă.
Experți în editare video au studiat imaginile postate de Sanders și susţin că acest clip conține câteva cadre în plus, care nu apar în imaginile originale. Cadrele în plus au fost adăugate pentru a exagera mișcările pe care le face Acosta, susţin experţii.Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"

Casa Albă nu a dorit să comenteze în niciun fel imaginile editate, iar Sarah Sanders şi-a menţinut acuzaţiile. „Întrebarea este: a făcut reporterul contact sau nu? Video este clar, a făcut. Ne menținem poziția inițială”, a scris ea joi seară, pe Twitter.

Citeşte mai multe despre:   Casa Alba,   CNN,   Sarah Sanders,   jim acosta,   Donald Trump