Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Casa Albă neagă orice legătură cu inculparea lui Stone, prieten vechi cu Trump: „Președintele nu a greșit cu nimic”

Casa Albă neagă orice legătură cu inculparea lui Stone, prieten vechi cu Trump: „Președintele nu a greșit cu nimic”

Un articol de: B1.ro - 25 Ian 2019, 17:59
Casa Albă neagă orice legătură cu inculparea lui Stone, prieten vechi cu Trump: „Președintele nu a greșit cu nimic” sursă foto: vox.com Externe

Președintele și Casa Albă nu au nicio legătură cu inculparea lui Roger Stone, un vechi colaborator al lui Donald Trump, de către procurorul special Robert Mueller, potrivit precizărilor făcute de Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a liderului american, transmite Reuters preluat de Agerpres.

„Acuzaţiile aduse împotriva dlui Stone nu au nimic de-a face cu preşedintele, nu au nimic de-a face cu Casa Albă. Preşedintele nu a făcut nimic greşit”, a spus Sarah Sanders pentru CNN.
Roger Stone (66 de ani) este unul dintre consilierii neoficiali din campania prezidențială care l-a propulsat pe Donald Trump la Casa Albă. Colaboratorul președintelui a fost arestat, vineri, și inculpat în ancheta specială condusă de Robert Mueller privind ingerințele ruse din alegerile anului 2016.

Așadar, notează publicația, Stone a fost arestat la Fort Lauderdale, Florida, înainte de răsăritul zorilor, de o echipă puternică înarmată a FBI. Acesta va apărea în fața unui tribunal federal la orele 18:00 (ora României).

Prietenul președintelui a fost inculpat de procurorul special pentru șapte capete de acuzare, printre care fals în declaraţii, încercare de influenţare a unor martori şi obstrucţionarea unei proceduri oficiale.

Documentele judiciare arată că acuzațiile au legătură cu un incident informatic, care a vizat Comitetul Național Democrat și a scos la suprafață date din campania prezidențială a lui Hillary Clinton - adversara lui Trump de la alegerile din 2016.

Actul de inculpare arată că Stone, care a fost audiat anterior de procurorul special, a minţit în legătură cu ceea ce ştia despre incident şi a încercat să determine alte persoane să-şi modifice mărturiile.

Procurorii susțin că Stone „a trimis și primit numeroase emailuri și SMS-uri în timpul campaniei din 2016, în care discuta despre Organizația 1, șeful ei și deținerea de către aceasta a unor emailuri piratate”.

„Organizaţia 1” nu este specificată în documentele judiciare, dar se potriveşte descrierii WikiLeaks, site-ul dedicat publicării de informaţii secrete şi clasificate provenite de la surse anonime.

Ba mai mult, publicația menționează că Stone a vorbit cu responsabili ai echipei de campanie a lui Trump despre organizaţie şi „informaţiile pe care le-ar fi putut avea şi care ar fi fost dăunătoare pentru campania lui (Hillary) Clinton”. În plus, el a fost „contactat de responsabili ai campaniei lui Trump pentru a întreba despre publicări viitoare” de către organizaţie, afirmă documentul procurorilor.

Citeşte mai multe despre:   roger stone,   Donald Trump,   Sarah Sanders