Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Casa Albă: Obama își rezervă dreptul de a acționa unilateral împotriva regimului sirian

Casa Albă: Obama își rezervă dreptul de a acționa unilateral împotriva regimului sirian

Casa Albă a anunțat, joi, că președintele american Barack Obama își rezervă dreptul de a acționa unilateral împotriva regimului din Siria pentru a pedepsi uzul de arme chimice, fără a aștepta permisiunea ONU sau aliați. Preşedintele american, care a vorbit despre o "lovitură de avertisment" necesară împotriva Guvernului lui Bashar al-Assad, va da prioritate intereselor Statelor Unite când va decide reacţia ţării sale, a elaborat Josh Earnest, un adjunct al purtătorului de cuvânt al Casei Albe, transmite Mediafax.

"Preşedintele dă socoteală, înainte de orice, americanilor care l-au ales pentru a-i proteja. Iar preşedintele este ferm convins de miza acestei situaţii privind măsuri necesare în vederea protejării intereselor noastre cruciale în domeniul securităţii naţionale", a adăugat el.

Marie Harf de la Departamentul de Stat a calificat consultările internaţionale pe tema crizei siriene ca "extrem de importante", dar a avertizat totodată că americanii vor lua decizii "urmărind propriul calendar".

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   SUA,   Casa Alba,   ONU,   Marea Britanie,   arme chimice