Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Casa Albă: Osama bin Laden nu era înarmat în timpul asaltului forțelor americane

Casa Albă: Osama bin Laden nu era înarmat în timpul asaltului forțelor americane

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, în momentul în care Osama bin Laden a fost ucis liderul Al-Qaida nu era înarmat, arată Reuters.

"Exista îngrijorarea că bin Laden se va opune operațiunii de capturare și de fapt, a rezistat (...) O femeie, soția lui bin Laden s-a repezit către forțele armate și a fost împușcată în picior, dar nu a fost omorâtă. Osama bin Laden a fost împușcat. Nu era înarmat", a declarat Carney, citat de sursa precizată.

De la anunțul operațiunii conduse de forțele armate, privind circumstanțele morții lui Osama bin Laden au tot fluctuat.

În timp ce Jay Carney a declarat că bin Laden și familia sa se aflau la etajul al doilea și al treilea al clădirii, principalul consilier al președintelui american, Obama, pentru combatarea terorismului, John Brennan, a anunțat că liderul Al-Qaida se afla în altă clădire. Potrivit lui John Brenan în momentul în care liderul Al-Qaida a fost atacat, acesta se servise de o femeie ca scut uman.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a mai adăugat că timp de 40 de minute, durata raidului american, forțele "Navy Seals" s-au confruntat cu numeroase focuri de arme.

"Ne-am așteptat la rezistență și asta s-a și întâmplat. Au fost mulți oameni înarmați în complex", a arătat Carney, citat de Reuters.

Citeşte mai multe despre:   Casa Alba,   Osama bin Laden,   atac,   ucis,   purtator de cuvant