Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Casa Albă: Trupele americane erau pregătite să-l captureze pe Osama bin Laden în viaţă

Casa Albă: Trupele americane erau pregătite să-l captureze pe Osama bin Laden în viaţă

Forţele americane erau pregătite să-l captureze pe Osama bin Laden în viaţă, dar faptul că a opus rezistenţă şi a folosit o femeie drept scut, a determinat soldaţii americani să-l ucidă pe liderul grupării al-Qaida, a anunţat Casa Albă, citată de The Indian Times.

„Dacă Osama bin Laden nu ar fi prezentat niciun pericol, iar soldaţii americani ar fi avut oportunitatea să-l prindă viu, ar fi făcut-o pentru că erau pregătiţi pentru o asemenea operaţiune. Am discutat acest aspect pe larg în numeroase şedinţe de la Casa Albă, împreună cu preşedintele Obama”, a spus John Brennan, consilier pe probleme de securitate.

Osama bin Laden a fost ucis, luni, în Pakistan, la 120 de km de oraşul Islamabad.

„Principala îngrijorare a fost că bin Laden se va opune oricărei operaţiuni de capturare, lucru pe care l-a şi făcut. A fost un schimb de focuri. El a fost ucis în acel schimb de focuri. Dar trupele americane erau pregătite pentru o asemenea reacţie din partea liderului al-Qaida”, a mai spus oficialul.

În timpul operațiunii patru persoane au murit, respectiv trei bărbați și o femeie, care era folosită ca scut uman. Cu toate acestea, nu au fost înregistrate victime în rândul americanilor prezenți la fața locului.

După intervenţie, care a durat 40 de minute, echipa americană a plecat în elicopter cu trupul lui bin Laden, care a fost scufundat în mare de la bordul unui portavion, aflat în largul coastelor pakistaneze.

Citeşte mai multe despre:   viata,   americani,   Casa Alba,   Osama bin Laden