Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Casa Albă va informa opoziția democrată cu privire la situația din Afganistan, unde Rusia ar fi plătit militanți apropiați de talibani pentru uciderea militarilor SUA

Casa Albă va informa opoziția democrată cu privire la situația din Afganistan, unde Rusia ar fi plătit militanți apropiați de talibani pentru uciderea militarilor SUA

Un articol de: Vladimir Ionescu - 30 Iun 2020, 16:39
Casa Albă va informa opoziția democrată cu privire la situația din Afganistan, unde Rusia ar fi plătit militanți apropiați de talibani pentru uciderea militarilor SUA Externe

Administrația Trump s-a pregătit să reacționeze dacă era nevoie la informațiile potrivit cărora Rusia ar fi plătit tabilani pentru uciderea militarilor SUA din Afganistan cu bună știință, a afirmat consilierul președintelui american pe probleme de securitate națională, iar Casa Albă a început formalitățile pentru a-i informa pe democrați, marți, cu privire la situație, transmite Reuters.

„Administrația, inclusiv stafful Consiliului de Securitate Națională, s-a pregătit în caz că situația impune acțiuni”, a afirmat consilierul Robert O`Brien, într-o declarație de presă susținută luni seara.
 

Casa Albă va informa opoziția democrată cu privire informația că Rusia ar fi plătit militanți apropiați de talibani pentru uciderea militarilor SUA 


 

Oficialii de la Casa Albă au dat asigurări că și congresmenii democrați vor fi informați pe subiect, în condițiile în care, luni, câțiva republicani de top au fost deja la reședința președinției americane pentru o reuniune îndreptată în același scop.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Patru surse din guvernul SUA au confirmat pentru Reuters, la capătul unui weekend de știri similare, că informații clasificate ale părții americane sugerează că o unitate de spionaj militar a Rusiei a oferit recompense unor militanți, ce aveau legături cu talibanii, pentru uciderea militarilor SUA și a aliaților lor în Afganistan. Sursele au indicat că agențiile guvernamentale și câțiva experți au catalogat informațiile drept credibile.

New York Times și Washington Post au publicat, la rândul lor, o serie de informații în care se susține că demersurile rusești s-ar fi soldat cu moartea mai multor militari americani – o acuzație pe care Kremlinul a negat-o vehement.

Congresmenul democrat Abigail Spanberger, fost ofițer al Agenției Centrale de Informații (CIA), s-a numărat printre membrii opoziției invitați la informarea de marți și susține că dacă informația a fost cu adevărat inclusă în raportul zilnic pe care-l primește președintele SUA asta ar arăta că era „credibilă și că exista documentare la baza ei, care era profund îngrijorătoare”.

Ea susține că „nu e o scuză” faptul că președintele Donald Trump „nu și-a luat suficient timp pentru a citi documentul... Ce urmează? Poate că nu a știut despre el. Poate că nu l-a citit, dar acum știe. Acum toată lumea știe. Ce vom face în legătură cu asta?”.
 

Luptă politică acerbă între președintele Donald Trump și opoziția democrată, înainte de alegeri


 

Reamintim că subiectul vine într-un moment în care relațiile dintre președintele SUA și opoziția democrată – care oricum nu au au fost niciodată prea bune – sunt deja încrâncenate de protestele de amploare din țară, dar și de apropierea de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

De partea cealaltă, Casa Albă a explicat că nu a existat un consens în rândul agențiilor americane de informații cu privire la informație, precum și că Donald Trump nu a fost informat pe această temă, un lucru pe care Robert O`Brien l-a reiterat, luni seară. Consilierul a mai adăugat și că persoanele care au scurs în media această informație au pus în pericol securitatea națională a SUA.

John Ratcliffe, Directorul Serviciilor Naționale de Informații din SUA, a subliniat că „publicarea neautorizată pune acum în pericol abilitatea noastră de a afla vreodată povestea completă”.

Într-o declarație separată, Pentagonul a anunțat că încă evaluează informația.

 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Casa Alba