Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Căsătoria a devenit OBLIGATORIE prin lege în Burundi: Nu ai voie să te muţi cu partenerul dacă nu te căsătorești cu el! (VIDEO)

Căsătoria a devenit OBLIGATORIE prin lege în Burundi: Nu ai voie să te muţi cu partenerul dacă nu te căsătorești cu el! (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 10 Iun 2017, 21:58
Căsătoria a devenit OBLIGATORIE prin lege în Burundi: Nu ai voie să te muţi cu partenerul dacă nu te căsătorești cu el! (VIDEO) Externe

Nu ai voie să te muţi cu partenerul, dacă nu vă căsătoriţi! În Burundi, conducerea ţării a decretat căsătoria obligatorie prin lege, informează B1 TV. Cuplurile care trăiesc în concubinaj trebuie acum să-şi unească destinele, într-o ceremonie comună, organizată de autorități. 

În Burundi, cuplurile care nu îşi pun verighetele, îşi pot lua adio de la traiul în comun. Concubinajul a devenit ilegal în ţara africană, iar căsătoria obligatorie.

Anunțul a fost făcut de Ministrul de Interne, care spune că în acest fel se încearcă să se aducă ordine în țara în care cea mai mare parte din populaţie este catolică. 

Căsătoria a devenit obligatorie prin lege în Burundi

Legea a fost inițiată chiar de către preşedintele republicii. Șeful statului susține că prin declararea căsătoriei drept obligatorie se luptă împotriva poligamiei și a sarcinilor premature.

El a oferit exemplul bărbaţilor care trăiesc cu două sau trei femei, fără ca niciuna dintre acestea să aibă vreun drept. În Burundi, nici copiii născuţi în afara căsătoriei nu beneficiază de drepturi în faţa legii.

Cuplurile care nu s-au căsătorit încă au răgaz să devină soţ şi soţie până la sfârşitul anului. În caz contrar, riscă să fie amendaţi. Pentru cei care nu își permit o nuntă în adevăratul sens al cuvântului, autoritățile au prevăzut și o căsătorie comună.

Măsura este văzută de mulţi ca o încălcare a drepturilor omului. Ei susţin că statul nu ar trebui să se amestece în modul în care doi adulţi vor să trăiască.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   casatorie