Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe "Casele lor par scoase dintr-un film": Palatele romilor din Strehaia și Buzescu, subiect de carte pentru un fotograf străin (FOTO)

"Casele lor par scoase dintr-un film": Palatele romilor din Strehaia și Buzescu, subiect de carte pentru un fotograf străin (FOTO)

Un articol de: - 22 Ian 2016, 18:45
Externe

Luxoasele vile ale romilor din Strehaia și Buzescu au devenit subiect internațional de discuție. Mai mult, un fotograf luxemburghez a publicat chiar și o carte cu palatele acestora.

Luxemburghezul Sebastien Cuvelier a vizitat țara noastră de patru ori în doi ani. El a fost acasă la romii bogați din localitățile Buzescu, Ciurea, Iveşti, Lieşti şi Strehaia, rămânând cu o impresie clară: în comunităţile pe care le-a întâlnit, femeile conduc. Astfel femeile au devenit punctul central al proiectului acestuia, Gypsy Queens (Reginele ţigănci), scrie SlateFemeile rome au multă zestre și un stil vestimentar colorat. Acestea obișnuiau ca înainte să fie fotografiate să îmbrace cele mai frumoase haine, povestește fotograful.
"Mi-am dat seama că femeile sunt sufletul acestor comunităţi. Ele sunt cele care insuflă viaţă acestor case care par scoase dintr-un film", a spus Cuvelier.Fotograful a observat că există elemente în casele romilor care se repetă , cum ar fi scările de marmură, logourile brandurilor şi semnele de dolari de pe pereţi şi tavane. 

"Intenţia e de a epata", a mai spus fotograful.Puteţi vedea mai multe fotografii pe site-ul lui Sebastian Cuvelier.

 
 

Citeşte mai multe despre:   fotograf,   Luxemburg,   Stiri Strehaia