Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cât va costa un tratament cu Remdesivir, medicamentul împotriva Covid-19

Cât va costa un tratament cu Remdesivir, medicamentul împotriva Covid-19

Un articol de: George Lupu - 29 Iun 2020, 17:23
Cât va costa un tratament cu Remdesivir, medicamentul împotriva Covid-19 Foto: Pixabay Externe

Compania farmaceutică Gilead Sciences Inc a anunțat prețul pentru medicamentul împotriva COVID-19, Romdesivir stabilit la 2.340 dolari pentru un tratament de cinci zile în Statele Unite și în alte țări dezvoltate, ceea ce stabilește potențialul unui tratament ieftin.

Prețul este sub valoarea de 5.080 dolari, recomandat de către grupul de cercetare din domeniul prețurilor la medicamente din SUA, Institutul pentru revizuire clinică și economică (ICER).

Dar este în concordanță cu o gamă mai mică sugerată de ICER de aproximativ 2.520 dolari la 2.800 USD, dacă dexametazona steroidică ieftină, care nu este protejată prin brevet, este eliminată pentru utilizarea în COVID-19, scrie Reuters.Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Gilead a încheiat un acord cu Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA (HHS), iar spitalele ar trebui să primească tratamentul până la sfârșitul lui septembrie.

Departamentul pentru Sănătate a asigurat peste 500.000 de cure de tratament pentru spitalale americane pentru septembrie.

Această cifră reprezintă 100% din producția proiectată pentru luna iulie 94.200 și 90% din producția pentru august și septembrie.

Gilead a încheiat un acord cu producători de medicamente din India și Pakistan, inclusiv cu Cipla și Hetero Labs, pentru a produce Remdesivir pentru 127 de state aflate în dezvoltare.

 

Remdesivir ar putea primi aprobarea UE ca tratament pentru COVID-19

 

Un alt posibil tratament, medicamentul antiviral Remdesivirar putea fi aprobat de Uniunea Europeană în următoarele zile ca tratament pentru COVID-19, a declarat recent Directorul executiv al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), Guido Rasi, după ce studiile și testele preliminare au oferit rezultate încurajatoare.

La nivel global cererea și aprovizionarea cu Remdesivir a crescut, deoarece în prezent nu există tratamente sau vaccinuri aprobate pentru COVID-19, fapt ce ar putea determina Uniunea Europeană să aprobe comercializarea și utilizarea Remdesivir ca tratament pentru SARS-CoV-2, înaintea Statelor Unite, care nu au emis încă o aprobare similară pentru acest medicament.

 

Remdesivir, medicament folosit și în România

 

Remdesivir a fost folosit și în România, în cazul pacienților aflați în stare gravă din Timișoara.

Medicul Virgil Musta, șef secție boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a declarat pentru Digi24 că Europa a acceptat această „terapie compasională”, iar spitalul a primit mai multe doze din acest medicament, pentru a fi administrat pacienților cu forme severe de COVID-19.

„E un antiviral care a fost folosit în diferite patologii, inclusiv Ebola, cu efecte bune sau mai puțin bune, studiile sunt contradictorii și acolo. Dar a fost folosit pentru forme severe și critice pentru pacienții COVID, iar clinic, cei care au studiat această patologie au arătat o evoluție foarte bună. După administrare, starea generală s-a îmbunătățit mulți dintre pacienți care au fost chiar critici au depășit această fază”, a spus Musta.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Romdesivir