Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Caz de coronavirus la Ambasada României în SUA. MAE: Activitatea va fi adaptată pentru limitarea expunerii celorlalți membri ai misiunii

Caz de coronavirus la Ambasada României în SUA. MAE: Activitatea va fi adaptată pentru limitarea expunerii celorlalți membri ai misiunii

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 13 Iul 2020, 20:14
Caz de coronavirus la Ambasada României în SUA. MAE: Activitatea va fi adaptată pentru limitarea expunerii celorlalți membri ai misiunii Externe

Ministerul de Externe a anunțat, luni, că un membru al personalului Ambasadei României la Washington a fost testat pozitiv cu coronavirus. El are o stare de sănătate bună și se află sub supraveghere medicală. MAE precizează că, dată fiind această situație, activitatea uzuală a Ambasadei României în Statele Unite ale Americii va fi adaptată pentru limitarea expunerii celorlalți membri ai misiunii. Activitățile în mediul online sunt menținute.

 

MAE: Un angajat în Ambasada României în SUA a fost depistat cu coronavirus

 

Luni, Ministerul de Externe a anunțat că există un caz de COVID-19 la Ambasada României în Statele Unite ale Americii. Persoana infectată are o stare generală de sănătate bună, fiind supravegheată medical.

„În acest sens, au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și membrii de familie”, a transmis MAE, printr-un comunicat.

Ministerul a mai anunțat că, dată fiind această situație specială, activitatea uzuală a ambasadei va fi adaptată pentru limitarea expunerii celorlalți membri ai misiunii. Asta înseamnă că au fost luate măsurile distanțare socială şi autoizolare necesare în astfel de cazuri.
Activitățile curente în mediul online sunt menținute.

 

COVID-19 la Ambasada României în Kazahstan şi la Consulatul din Cernăuţi

 

La finele lunii iunie, Ministerul de Externe a transmis că un angajat al Ambasadei României la Nur-Sultan, Kazahstan, și un altul de la Consulatul General al României la Cernăuți, Ucraina, au fost depistați pozitiv cu coronavirus, starea lor fiind bună. A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

În ambele situații au fost luate măsuri de protecție pentru restul colectivelor și membrii de familie. 

„În acest context, activitatea celor două misiuni va fi adaptată pentru limitarea expunerii celorlalți membri ai misiunii, fiind întreprinse toate măsurile necesare de distanțare socială şi autoizolare impuse de această situație”, a comunicat MAE, la acea vreme.

 

Angajați ai ambasadelor României în Belarus și India, confirmați cu SARS-CoV-2

 

Pe 22 iunie, Ministerul a mai transmis că încă un angajat al ambasadei țării noastre în Minsk a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2. Acolo a fost luată decizia de a fi testat tot colectivul după ce unul dintre ei s-a infectat. Astfel, încă unul dintre angajați a fost depistat pozitiv, în cazul celorlalți rezultatele fiind negative. 

De asemenea, și în ambasada României în India a fost confirmat un caz de coronavirus.

Starea de sănătate a tuturor celor trei este una bună.

 

Ultimele date privind epidemia de coronavirus în Diaspora - Peste 5.100 de români infectați. 122 au decedat

 

Potrivit celui mai recent bilanț al epidemiei de coronavirus, prezentat luni, ora 13.00, de către Grupul de Comunicare Strategică, în Diaspora au fost depistați pozitiv cu coronavirus 5.105 de cetățeni români, cei mai mulți aflându-se în Germania (2.275), Italia (1.885) și Spania (561).

De la declanșarea crizei, 122 români aflați în străinătate au murit din cauza COVID-19, cei mai mulți dintre ei în Marea Britanie (43) și Italia (31).

În schimb, 157 au fost declarați vindecați, cei mai mulți în Germania (135).

În România, bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 32.948.  Dintre persoanele depistate pozitiv, 1.901 au decedat. 235 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Ambasada Romaniei in SUA,   coronavirus