Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Caz incredibil în SUA: Un vânzător de la o cafenea a primit un ”bacșiș” de 60.000 de dolari după ce a refuzat o clientă care nu purta mască

Caz incredibil în SUA: Un vânzător de la o cafenea a primit un ”bacșiș” de 60.000 de dolari după ce a refuzat o clientă care nu purta mască

Un articol de: Traian Avarvarei - 27 Iun 2020, 19:25
Caz incredibil în SUA: Un vânzător de la o cafenea a primit un ”bacșiș” de 60.000 de dolari după ce a refuzat o clientă care nu purta mască Foto: Pixabay Externe

Noua realitate în care trăim în contextul pandemiei de coronavirus dă naștere unor povești de-a dreptul incredibile. Este și cazul unui angajat din San Diego, al celebrului lanț de cafenele Starbucks, care a ajuns să primească un ”bacșis” de peste 60.000 de dolari după ce a refuzat să servească o clientă care nu purta mască de protecție, notează The Huffington Post.

 

Un vânzător de la o cafenea Starbucks a primit un bacșiș de zeci de mii de dolari după ce a refuzat o clientă fără mască de protecție

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Lenin Gutierrez nu a acceptat să preia comanda clientei sale Amber Lynn Gilles, pe motiv că aceasta nu purta o mască de protecție. Nemulțumită, clienta l-a fotografiat și a publicat imaginea pe o rețea socială, alături de un mesaj plin de revoltă.

”Iată-l pe Lenin de la Starbucks care a refuzat să mă servească pentru că nu purtam mască. Data viitoare voi aştepta poliţiştii şi voi aduce scutire medicală”, a scris femeia.

”Am întrebat-o dacă are mască şi mi-a spus că nu are nevoie. I-am arătat recomandările destinate clienţilor, care prevăd obligaţia să poarte mască. Ea s-a enervat şi a început să nu se simtă în largul ei. A plecat, iar apoi s-a întors şi m-a întrebat cum mă cheamă. I-am spus că mă cheamă Lenin, mi-a făcut poză şi mi-a spus că are să contacteze sediul social al Starbucks”, a explicat , la rândul lui, vânzătorul.

În scurt timp, mesajul publicat de clienta furioasă a devenit viral, fiind distribuit de peste 40.000 de ori, iar întreg incidentul a căpătat o turnură neașteptată. Asta pentru că mulți dintre internauți au sărit în apărarea vânzătorului de la cafenea.

În acest context, un utlizator al rețelei sociale a propus să fie organzată o strângere de fonduri pe site-ul GoFundMe, care să reprezinte un ”bacșiș” pentru tânărul Lenin.

”Am stabilit bacşişul la 1.000 de dolari, crezând că vom avea noroc dacă ajungem la 250. Când am ajuns la 100 de dolari, am fost depăşit”, a declarat Matt Cowan, cel care a avut ideea strângerii de fonduri.

Totul s-a întâmplat pe data de 22 iunie, iar de atunci peste 5.000 de persoane au făcut donații, iar ”bacșișul” a depășit suma de 60.000 de dolari.

Cu acești bani, angajatul cafenelei va putea să-și îndeplinească visul de a deveni dansator, după cum a declarat acesta pentru Newsweek.

Pe de altă parte, Amber Lynn Gilles a declarat că a primit inclusiv amenințări cu moartea în urma incidentului, iar potrivit NBC San Diego ar vrea să-l dea în judecată pe cel care a avut inițiativa strîngerii de fonduri, sub acuzația de defăimare, și ar vrea chiar să primească o parte din bani.

O reacție a venit și din partea reprezentanților lanțului de cafenele. Aceștia au făcut apel la clienți să respecte normele impuse de autorități, prinvind putetul măștii de protecție și distanțarea socială.

Caz incredibil în SUA: Un vânzător de la o cafenea a primit un ”bacșiș” de 60.000 de dolari după ce a refuzat o clientă care nu purta mască

 

Număr record de cazuri zilnice de coronavirus în SUA

 

Vineri, Statele Unite ale Americii au raportat  un număr record de cazuri noi de coronavirus, respectiv 45.255 și 629 de decese, bilanțul total ajungând la cel puțin 2.467.837 de persoane testate pozitiv și 125.039 decese, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Iar situația este cu atât mai gravă cu cât, în urmă cu câteva zile, șapte state din SUA au anunțat un record al numărului de spitalizări în cazul pacienților cu coronavirus.

Arizona, Arkansas, California, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Tennessee și Texas au anunțat, marți, noi recorduri zilnice ale numărului de infectări, ceea ce a dus și la un record al pacienților cu COVID-19 internați în unitățile medicale din aceste state.

 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   coronavirus,   COVID-19,   Starbucks