Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ce A SPUS pilotul Ethiopian Airlines cu câteva momente ÎNAINTE de prăbuşire. Şi care ar fi CAUZELE tragediei

Ce A SPUS pilotul Ethiopian Airlines cu câteva momente ÎNAINTE de prăbuşire. Şi care ar fi CAUZELE tragediei

Un articol de: B1.ro - 14 Mar 2019, 17:20
Foto: Locul prăbușirii (sursă: hepta.ro) Externe

Cu puţin înainte de a se prăbuşi, pilotul Zborului 302 Ethiopian Airlines a raportat turnului de control că are probleme în a controla avionul, relatează The Guardian, citând înregistrările cutiei negre.

Ulterior, pilotul a cerut permisiunea de a se întoarce pe aeroportul din Addis Ababa.

Compania aeriană intenţionează acum să trimită cutia neagră către Europa pentru a fi analizată în continuare.

A doua tragedie similară în doar cinci luni

Prăbuşirea avionului Ethiopian Airlines a fost două tragedie aviatică ce a avut loc cu un Boeing 737 MAX din ultimele cinci luni. Pe 29 octombrie 2018, un avion al companiei Lion Air s-a prăbuşit în Marea Java cu 189 de pasageri la bord, tot la câteva minute de la decolare.

Foto: Un Boeing 737 Max 8 al companiei aeriene Norwegian Air (sursă foto: hepta.ro)

Ce probleme se bănuieşte că au modelele Boeing 737 MAX 8 şi 9
 
Suspiciunile experţilor sunt că senzorii avionului nu ar fi funcţionat corect şi că ar fi dus la activarea unui sistem automat de siguranţă menit să împiedice avionul să intre în vrie (adică să împiedice pierderea controlului avionului).

Datorită senzorilor, sistemul de siguranță ar fi împins botul avionului către sol. Iar încercările repetate ale piloţilor de a împinge botul avionului în sus ar fi fost contracarate de sistemul automat de siguranţă, care-l împingea înapoi către sol.

Şi potrivit datelor iniţiale, atât în cazul avionului Lion Air, cât şi în cel al Ethiopian Airlines, sistemul s-ar fi activat în mod eronat.

Foto: Un Boeing 737 MAX în timpul unui show aviatic de la Paris din 2017 (sursă foto: hepta.ro)

Care este situaţia actuală a avioanelor Boeing 737 MAX 8 şi 9 

În momentul de față întreaga flotă de avioane model Boeing 737 MAX 8 şi 9 se află la sol. În Uniunea Europeană, zborurile cu acest model au fost suspendate încă de marţi, la cererea Agenţiei Europene de Siguranţă a Aviaţiei (EASA).

Ultima ţară care a suspendat zborurile acestui model de avion a fost Statele Unite, miercuri, la ordinul lui preşedintelui Donald Trump.

Citeşte mai multe despre:   Boeing 737 MAX
 
 
 
Loading...