Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ce i-a scris Donald Trump lui Joe Biden în scrisoarea pe care i-a lăsat-o în Biroul Oval de la Casa Albă. FOTO

Ce i-a scris Donald Trump lui Joe Biden în scrisoarea pe care i-a lăsat-o în Biroul Oval de la Casa Albă. FOTO

Un articol de: George Lupu - 21 Ian 2021, 12:36
Ce i-a scris Donald Trump lui Joe Biden în scrisoarea pe care i-a lăsat-o în Biroul Oval de la Casa Albă. FOTO Captură Video - The Hill / Youtube Externe

Joe Biden, noul președinte al Statelor Unite ale Americii, a dezvăluit că Donald Trump, a respectat tradiția și i-a lăsat o scrisoare „foarte generoasă” înainte de a pleca de la Casa Albă.

 

Ce conține scrisoarea către Joe Biden, lăsată în urma sa de Donald Trump

 

„Preşedintele a scris o scrisoare foarte generoasă. Fiindcă este privată, nu voi discuta despre ea înainte de a discuta cu el, dar a fost generoasă”, a declarat Joe Biden, potrivit ndtv.com.

Un oficial a descris scrisoarea ca fiind o „notă personală”, în care fostul preşedinte doreşte succes ţării şi îşi exprimă dorinţa ca noua administraţie să aibă grijă de ţară. Oficialul a declarat că scrisoarea către Biden a fost unul din multele puncte de pe agenda de marţi seara, ultima petrecută de Trump în Biroul Oval.

Cum era de așteptat, pe rețelele de socialiare internauții au făcut haz pe seama informației că Trump i-a lăsat os crisoare către succesorul său la Casa Albă:

 

Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

 

Donald Trump a susținut ultimul discurs în calitate de președinte al SUA. Acesta a mulțumit susținătorilor săi și a enumerat câteva dintre realizările din timp administrației sale, precum consolidarea economiei Americii, despre a care a declarat că este cea mai puternică din lume și vaccinul anti-COVID-19. Totodată, a recunoscut că încă mai sunt lucruri de pus la punct.

„Vă iubesc, vă spun asta din adâncul sufletului! Au fost 4 ani fantastici. Vreau să mulțumesc familiei, staff-ului meu! (...) Am reconstruit America.", a declarat Donald Trump.

„Să fiu prima doamnă a Americii a fost o onoare. Dumnezeu să binecuvânteze America!", a precizat Melania Trump.

 

Ordinele executive semnate de Joe Biden imediat ce a devenit președintele SUA

 

Joe Biden a semnat trei ordine executive din chiar primele momente de mandat la Casa Albă. Noul președinte american a promis acțiuni rapide și reforme pentru a combate schimbările climatice, epidemia de coronavirus și discriminarea rasială. „Nu e un timp mai bun să începi decât astăzi”, le-a spus Biden reporterilor, în Biroul Oval.

Unul dintre cele trei ordine executive semnate deja de Joe Biden vizează gestionarea crizei sanitare. Actul instituie obligația de a purta mască de protecție sau orice alt material ce acoperă gura și nasul în toate clădirile federale și pe teritoriul federal, informează NBC. De altfel, Biden le-a cerut tuturor americanilor să folosească măștile de protecție.

De asemenea, noul președinte al SUA a cerut agențiilor federale să evalueze „stadiul echității” în structurile lor și să vină cu planuri care să elimine discriminările și barierele în toate politicile și programele lor. Joe Biden a mai dispus ca resursele federale să fie mai bine alocate, astfel încât să fie ajutate comunitățile cu populație majoritară de culoare și, în general, cele vulnerabile.

Citeşte mai multe despre:   Joe Biden,   Donald Trump