Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ce le plăcea dictatorilor să mănânce: Ceaușescu și Hitler se temeau să nu fie otrăviți

Ce le plăcea dictatorilor să mănânce: Ceaușescu și Hitler se temeau să nu fie otrăviți

Un articol de: B1 TV - 06 Dec 2014, 10:02
Ce le plăcea dictatorilor să mănânce: Ceaușescu și Hitler se temeau să nu fie otrăviți Externe

Pui la ceaun, budincă din clătite şi spanac, piftie de crap, sardine şi preparate vegetariene, acestea sunt câteva dintre mâncărurile preferate ale dictatorilor lumii şi au fost dezvăluite în cartea intitulată "Cina Dictatorilor: Un ghid de prost gust pentru distracţia tiranilor". Cele două autoare britanice, Victoria Clark şi Melissa Scott, scriu şi despre stilul de viaţă al dictatorilor şi problemele lor medicale.

Nicolae Ceauşescu, fostul lider nord-coreean, Kim Il-sung, şi Adolf Hitler ajunseseră să aibă o teamă patologică de a nu fi otrăviţi cu mâncare. Despre Hitler s-a scris că avea o echipă de 15 femei care se asigurau că nimic nu ajungea în farfuria fostului dictator nazist până când nu era sigur că acestea erau încă în viaţă după 45 de minute de la testarea mâncării.

Nicolae Ceauşescu nu călătorea niciodată fără un oficial al Securităţii, care era şi chimist, şi care avea asupra sa un laborator mobil pentru testarea alimentelor, iar fostul lider nord-coreean, Kim Il-sung, cerea ca orezul să fie selectat bob cu bob şi chiar a creat un institut al cărui scop era să găsescă modalităţi de a-i prelungi viaţa.

Cartea îi descrie pe dictatorii lumii ca gurmanzi. Lui Nicolae Ceauşescu îi plăcea mâncarea gătită tradiţional, puiul la ceaun, budincă din clătite şi spanac, piftie de crap, iar Elena Ceauşescu era specialistă în...colivă.

Se pare că Nicolae Ceauşescu îi enerva pe alţi lideri pe care îi vizita, deoarece îşi aducea mâncarea din România. Autorii cărţii susţin că liderul fostei republici socialiste Iugoslavia, Iosip Broz Tito, a fost şocat atunci când Ceauşescu a insistat să bea cu paiul suc de legume crude, refuzând să le consume în forma solidă. 

Şi Stalin era pasionat de mâncarea tradiţională georgiană şi se folosea de mesele pe care le organiza, unde băutura curgea în valuri, pentru jocurile sale de putere. Invitaţii erau forţaţi să mânânce, să bea, să cânte şi să danseze până dimineaţa.

Renumit pentru ospitalitatea pe care le-a arăta membrilor familiei regale sau starurilor de cinema, Iosip Broz Tito, îi plăcea  să mânănce o felie de slănină de porc.

Mao Zedong era un carnivor declarat, iar Hitler, un vegetarian declarat. El avea o modalitate de a-şi "tortura" invitaţii, ţinând cont că mânca doar legume şi fructe, el le cerea invitaţilor să vorbească despre ceea ce se întâmpla într-un abator din Ucraina, discuţiile devenind atât de revoltătoare încât cei care mâncau carne nu mai puteau să-şi termine porţia.

Hitler, Mao Zedong şi Benito Mussolini s-au confruntat cu grave probleme digestive. La fel şi fostul dictator libian Muammar Gaddafi.


Citeşte mai multe despre:   Nicolae Ceausescu,   mancare,   Adolf Hitler