FRANCEZILOR LE-A AJUNS! Ce plan are președintele Macron pentru a-și apăra cetățenii de teroriști

FRANCEZILOR LE-A AJUNS! Ce plan are președintele Macron pentru a-și apăra cetățenii de teroriști
sursă foto: France 24

Emannuel Macron, președintele Republicii Franceze, a decis „să crească mobilizarea militarilor” în cadrul operațiunii Sentinelle, la doar o zi distanță de atacul terorist de la Strasbourg, potrivit anunțului făcut de premierul Edouard Philippe, miercuri, relatează AFP citat de Agerpres.

Sursa citată scrie că „sunt 500 de militari care, începând de astăzi, au venit pentru a completa dispozitivulSentinelle şi 1.300, care, în zilele următoare, vor urma celor deja mobilizaţi”, pentru a asigura „securizarea” obiectivelor şi „a garanta securitatea francezilor”, a declarat Edouard Philippe într-o alocuţiune rostită la Ministerul de Interne.

Premierul francez a mai spus că, cu câteva zile înainte de sărbătorile de sfârşit de an, „obiectivul este de a permite securizarea locurilor în care are acces publicul”

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 12 au fost rănite marţi seara într-unataccomis la Târgul de Crăciun din Strasbourg. Atacatorul care a strigat „Allah Akbar” este căutat de forţele de poliţie.

Premierul a dat asigurări că „determinarea guvernului” este „totală” pentru „ca acest individ să fie arestat, adus în faţa justiţiei în cele mai bune condiţii şi cât mai curând posibil”.

Autorităţile au declanşat în toată Franţa marţi seara nivelul „urgenţă atenta”, cel mai înalt nivel al planului Vigipirate care permite mobilizarea excepţională a timpului de resurse în căutarea unui atacator.

Un număr de 7.000 de soldaţi sunt desfăşuraţi permanent în cadrul dispozitivului Sentinelle şi alţi 3.000 pot fi mobilizaţi în orice moment pentru a consolida protecţia.

Urmăriți B1TV.ro și pe