Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ce salariu va avea Andy Jassy, noul CEO Amazon

Ce salariu va avea Andy Jassy, noul CEO Amazon

Un articol de: Irina Mina - 04 Feb 2021, 15:01
Ce salariu va avea Andy Jassy, noul CEO Amazon Foto: Hepta Externe

Jeff Bezos a anunțat marți că va demisiona din funcția de director executiv al Amazonului și va deveni președinte executiv la aproape 30 de ani de la fondarea companiei. Noul CEO Amazon va fi Andy Jassy, în prezent șef la Amazon Web Services (AWS), companie de cloud computing fondului și platforma utilizată de milioane de utilizatori.

Aceasta este o tranziție istorică: este prima oară de când a fondat Amazon că Bezos a lăsat frâiele unei alte persoane. Transmiterea se va încheia în al treilea trimestru al anului 2021.

Cine este Andy Jassy, ​​noul CEO al Amazon

 

În vârstă de 53 de ani, absolvent la Harvard și cu un MBA la Harvard Business School, înainte de a se alătura Amazonului în 1997 ca manager de marketing, a fost manager de proiect la MBI Inc., o companie specializată în producția și comercializarea de obiecte de colecție.

În 2003, împreună cu o echipă de 53 de persoane, Jassy a fondat Amazon Web Services , compania grupului Amazon care oferă servicii de cloud computing și infrastructură pentru site-uri web și aplicații pentru milioane de companii, școli și guverne.

AWS este cea mai mare sursă de venituri pentru Amazon , reprezentând 58% din veniturile totale și deține, de asemenea, aproape jumătate din piața globală a infrastructurii cloud publice.

Pe lângă cariera sa de manager de top la Amazon, Jassy susține și alte roluri: el este proprietarul unei echipe de hochei pe gheață , Seattle Kraken, este directorul unei școli private din Seattle și este membru al Comisiei Naționale de Securitate din Artifical Intelligence , o agenție federală din SUA care consiliază guvernul cu privire la inteligența artificială.

Promovarea sa în funcția de CEO al Amazon, decisă de Bezos pentru că dorește „să se dedice complet fondului Ziua 1, Bezos Earth Fund, Blue Origin, Washington Post și altor pasiuni”, subliniază importanța serviciilor web pentru viitorul Amazon, scrie money.it.

Într-o scrisoare către angajați, Bezos a scris că are deplină încredere în Jassy: „Andy este bine cunoscut în cadrul companiei, a fost întotdeauna alături de Amazon și va fi un lider excepțional” .Atenție! A anunțat când vine valul 4 în România și anticipează noi restricții anti-COVID-19

Jassy este cunoscut pentru înțelegerea detaliilor tehnice și a aura rock star pe care și-a asumat-o în timpul conferințelor AWS de la Ces din Las Vegas. În unele ocazii, el s-a pronunțat public cu privire la probleme sociale, cum ar fi violența poliției împotriva persoanelor de culoare și în favoarea drepturilor LGBTQ +.

În ceea ce privește viața sa privată, Jassy este căsătorit cu Elena Rochelle Caplan, designer de modă la Eddie Bauer Inc. Cuplul are doi copii și locuiește în Santa Monica pe o proprietate de 6,7 milioane de dolari .

Cu cât va fi remunerat Andy Jassy

 

Nu este clar care va fi remunerația sa în calitate de director executiv al Amazon, dar este probabil să fie de multe ori mai mare decât cea pe care o ia în prezent.

Numit CEO al Amazon Web Services în aprilie 2016, Andy Jassy aduce profituri de 12,2 miliarde de dolari în acel an, câștigând un bonus de 35,4 milioane de dolari în stocul Amazon.

Astăzi, salariul anual al lui Jassy în calitate de CEO al AWS se ridică la 348.809 dolari. Potrivit Wallmine, o platformă de cercetare a investițiilor, începând cu noiembrie 2020, valoarea sa netă personală este de „cel puțin” 394 milioane de dolari .

 

Citeşte mai multe despre:   Andy Jassy,   Amazon,   salariu