Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ce scrie presa internațională despre uciderea ursului Arthur de către prințul Emanuel Liechtenstein

Ce scrie presa internațională despre uciderea ursului Arthur de către prințul Emanuel Liechtenstein

Un articol de: George Lupu - 06 Mai 2021, 11:27
Ce scrie presa internațională despre uciderea ursului Arthur de către prințul Emanuel Liechtenstein foto simbol: Pixabay Externe

Cazul împușcării ursului Arthur de către un prinț austriac a ajuns și în presa internațională, marile publicații dezvoltând pe larg subiectul care a creat indignare în rândul românilor și al repreentanților ONG-urilor de protecție a mediului.

 

Cazul ursului Arthur, împușcat de un prinț austriac a ajuns în presa internațională

 

Publicația franceză Le Figaro scrie că prințul de Liechtenstein a ucis cel mai mare urs brun din România  în timpul unei partide de vânătoare. Publicația notează că Garda de Mediu a deschis o anchetă, dar aduce în discuție și faptul că țara noastră are o populație de circa 6.000 de urși bruni, cea mai mare din Europa.

The Guardian citeaă declarațiile ministrului mediului, Tanczos Barna, care a spus că este „extrem de complicat” să stabilești dacă ursul ucis de prinț este cel pentru care s-a dat derogare, însă a fost lansată o investigație.

Cazul a fost relatat șid e BBC, care notează că ursul ucis de prințul austriac era probabil cel mai mare exemplar din Uniunea Europeană. Încercările BBC de a da de prințul de Liechtenstein și de a obține un punct de vedere de la acesta n-au fost încununate de succes.

În Elveția, site-ul 20 Minutes și publicația Le Matin preiau, de asemenea, povestea ieșită din comun din România, subliniind că de uciderea ursului este acuzat tocmai un prinț.

„Un prinț este investigat pentru că ar fi ucis cel mai mare urs din România”, titrează și Euronews, Publicația subliniază că uciderea animalului a avut loc într-un loc protejat prin programul Natura 2000 al Uniunii Europene.

Germanii de la Der Speigel nu au ratat nici ei subiectul și scriu că activiștii de mediu acuză că acesta este „braconaj sub acoperirea statului”.

Jurnaliștii americani de la ABC News spun că poliția română va trata, cel mai probabil, acest caz ca pe unul de braconaj.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

The Washington Post a explicat că în România vânătoarea de trofee este oficial interzisă din 2016, dar se dau ocazional permise pentru vânarea urșilor „problematici”, însă numai ca ultimă soluție, după ce măsurile de relocare nu dau roade. Aceste permise sunt vândute vânătorilor de trofee, precizează și Radio Europa Liberă.

 

Arthur, regele urșilor din România, ucis de prințul Emanuel de Liechtenstein. Reacția autorităților

 

Asociația ”Agent Green” a acuzat că ursul brun Arthur, în vârstă de 17 ani, a fost omorât de prințul Emanuel de Liechtenstein, care s-a folosit de o derogare oferită de Ministerul Mediului pentru uciderea altui exemplar. Arthur era considerat regele urșilor din România, datorită dimensiunilor și posturii sale impozante. El nu venise niciodată în apropierea localităților și nu reprezentase o amenințare pentru nimeni. A fost ucis chiar într-o arie naturală protejată.

Întrebat, miercuri, pe marginea acestui subiect, premierul Florin Cîțu s-a limitat la a spune doar că Arhur n-ar fi cel mai mare urs din România: „Am avut o discuţie cu domnul ministru (al Mediului). Înţeleg că există o anchetă. Vom vedea care vor fi rezultate. Se pare că nu toate informaţiile sunt corecte din spaţiul public şi nu aş vrea să comentez ceva ce nu e corect, dar se pare că nu este cel mai mare urs, până la urmă... Vom vedea care sunt concluziile anchetei...”.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Arthur