Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ce se ştie şi care sunt necunoscutele atacului din Munchen: Cel puţin unul din atacatori era german, pista teroristă pare puţin probabilă, motivaţia pare a avea legătură cu comunitatea turcă (VIDEO)

Ce se ştie şi care sunt necunoscutele atacului din Munchen: Cel puţin unul din atacatori era german, pista teroristă pare puţin probabilă, motivaţia pare a avea legătură cu comunitatea turcă (VIDEO)

Un articol de: - 23 Iul 2016, 00:26
Ce se ştie şi care sunt necunoscutele atacului din Munchen: Cel puţin unul din atacatori era german, pista teroristă pare puţin probabilă, motivaţia pare a avea legătură cu comunitatea turcă (VIDEO) Externe

După mai multe ore de panică în Munchen, informaţiile disponibile puţin după miezul nopţii ne lasă să întrevedem un atac care nu a avut raţiuni teroriste, dar despre care nu se ştiu încă multe amănunte.

Cel puţin unul din atacatori era german, aşa cum reiese explicit din cel puţin o înregistrare ce a apărut în spaţiul public. Mai multe surse confirmă faptul că acesta a tras în centrul comercial din Munchen, ucigând mai multe persoane. (Detalii AICI)

Motivaţia sa, potrivit poliţiei germane, nu pare a fi una teroristă. Presa germană avansează ideea că atacatorul dorea să se răzbune pe comunitatea turcă din Germania. De altfel, unul dintre primii oameni omorâţi în mall a fost un cetăţean turc, care încerca să îşi apere sora.

O altă teorie vehiculată este legată de faptul că atacatorul făcea parte din extrema dreaptă germană, dar informaţia nu e confirmată până acum.

De precizat şi că ISIS a salutat atacul din Munchen, dar nu l-a revendicat.

Cronologia atacului din Munchen

Încă nu este clar dacă atactorul avea complici, sau ştirile despre potenţiale atacuri în alte locuri din oraş au fost doar zvonuri. Toată media germană anunţă că unul dintre atacatori, probabil cel neamţ, a fost ucis, dar nici această ştire nu a fost confirmată oficial.

Transportul public continuă să fie blocat în Munchen, oraşul fiind paralizat. (Toate detaliile despre atac – AICI)Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   Munchen,   Germania