Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Veste neașteptată! Ce se va întâmpla cu economia UE. Germania a făcut anunțul

Veste neașteptată! Ce se va întâmpla cu economia UE. Germania a făcut anunțul

Un articol de: Andrei Vlad - 13 Sep 2020, 10:28
Veste neașteptată! Ce se va întâmpla cu economia UE. Germania a făcut anunțul Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA Externe

În lunile martie-aprilie 2020, se anunța un adevărat dezastru economic pentru Europa. La jumătate de an de la debutul pandemiei însă, perspectivele sunt mult mai optimiste, anunță Germania. 

Olaf Scholz, ministrul german de Finanțe, a declarat că economia europeană își revine mult mai bine decât s-a prognozat la începutul pandemiei de COVID-19. 

„Pandemia încă nu s-a încheiat, dar indicatorii arată că economia se redresează mult mai bine decât ne temeam cu ceva timp în urmă, şi asta e ceva ce se aplică Uniunii Europene ca întreg, dar şi statelor membre individuale ale blocului comunitar", a transmis oficialul german jurnaliștilor. 

În primăvară, Comisia Europeană prognoza un declin de 8,3% a economiei, din cauza pandemiei. În 2019, economia europeană a cunoscut o creștere de 1,5%.

 

Perspective negative pentru Marea Britanie

 

În opinia lui Olaf Scholz, economia Marii Britanii va fi mai afectată decât cea UE, după Brexit. 

„Părerea mea este că o situaţie nereglementată va avea consecinţele severe pentru economia britanică. Europa va putea face faţă efectelor şi nu vor exista consecinţe serioase după pregătirile pe care le-am efectuat deja", a mai punctat oficialul german.

O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

Citeşte mai multe despre:   UE,   Olaf Scholz