Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ce ținută a purtat Jill Biden la învestirea lui Joe Biden în funcția de președinte. Vestimentația reprezintă ”încredere şi stabilitate” (FOTO)

Ce ținută a purtat Jill Biden la învestirea lui Joe Biden în funcția de președinte. Vestimentația reprezintă ”încredere şi stabilitate” (FOTO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 20 Ian 2021, 23:05
Ce ținută a purtat Jill Biden la învestirea lui Joe Biden în funcția de președinte. Vestimentația reprezintă ”încredere şi stabilitate” (FOTO) Foto: Hepta - Abaca Press / Gripas Yuri/ABACA Externe

Democratul Joe Biden a fost învestit miercuri, oficial, în funcția de președinte al Statelor Unite. La ceremonie, soția sa, Jill Biden, a purtat un pardesiu şi o rochie personalizată albastră Markarian. Designerul Alexandra O'Neill a spus că e foarte onorată pentru că a putut contribui la acest moment istoric.

 

Ținuta purtată de Jill Biden în ziua în care Joe Biden a devenit președintele SUA

 

Jill Biden, acum Primă Doamnă a Statelor Unite, a ales pentru această zi un pardesiu şi o rochie personalizată albastră Markarian. Ea a fost accesorizată cu un colier de perle şi cristale Swarovski. Haina a fost asortată cu un guler de catifea albastru închis şi aceleași cristale. În picioare, Jill Biden a avut niște pantofi Jimmy Choo. Masca era din mătase, creație tot Markarian.

Foto: Hepta - Zuma Press / Jim Lo Scalzo

Designerul Alexandra O'Neill a transmis că se simte „incredibil de onorată” pentru că a putut fi „o mică parte dintr-un moment istoric”, se arată în comunicatul mărcii din New York, citat de People.

Foto: Hepta - Abaca Press / Ernst Jonathan/Pool/ABACAS-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

„Culoarea a fost aleasă pentru că semnifică încredere şi stabilitate”, se mai precizează în comunicat.

Jill Biden este profesoară de mai bine de trei decenii. Ea a predat engleza la Northern Virginia Community College în cei opt ani în care soțul ei a fost vicepreședinte în administrația Obama. Jill Biden plănuiește să continue să predea la Northern Virginia Community College ca Primă Doamnă.

Foto: Hepta - Abaca Press / Semansky Patrick/Pool/ABACA

 

Joe Biden este al 46-lea președinte al Statelor Unite

 

Joe Biden a devenit miercuri președinte al Statelor Unite. Colega sa democrată, Kamala Harris, este noul vicepreședinte. Este prima femeie care ocupă o astfel de funcție.

În discursul său inaugural, Joe Biden a vorbit despre democrație, unitate și nevoia de schimbare.

„Aceasta este ziua Americii, aceasta este ziua democrației, o zi istorică și o zi a speranței de reînnoire și rezolvare. De-a lungul vremurilor, America a fost testată la reînnoire și America s-a ridicat la înălțimea provocării. Astăzi, nu celebrăm triumful unui candidat, ci al unei cauze, al cauzei democrației. (...)

Suntem oameni buni, și peste secole, prin furtuni și greutăți, în pace și în război, am ajuns atât de departe, dar încă mai avem mult de mers. Vom înainta urgent și accelerat, pentru că avem atâtea de făcut, multe de reparat, multe de restabilit, multe de vindecat, multe de construit și multe de câștigat. Puțini oameni în istoria națiunii noastre au fost mai puși la încercare sau s-au regăsit în vremuri mai complicate, sau mai dificile decât cele în care ne aflăm noi acum”, a declarat Joe Biden.

Biden a ținut și un moment de reculegere în memoria americanilor care au murit din cauza pandemiei de coronavirus.

Numeroși lideri ai lumii au transmis mesaje de felicitare noului locatar de la Casa Albă.

Charles Michel, președintele Consiliului European, a transmis că „democrația americană și-a dovedit puterea și rezistența”. „Azi are loc mai mult decât o tranziție, azi a apărut oportunitatea de a reînnoda relația transatlantică ce a suferit foarte mult în ultimii patru ani”.

„Administrația sa va avea misiunea de a vindeca sufletul națiunii și de a întări coeziunea internă. Atașamentul față de democrație, libertate și drepturile omului nu cunoaște frontiere. Îi doresc numai bine președintelui Biden!”, a susținut și  Sebastian Piñera, președintele din Chile.

Reacții pozitive au venit și din partea politicienilor americani, inclusiv adversari republicani ai noului președinte.

Senatorul republican Roy Blunt, de exemplu, a susținut că ceremonia de învestitură a lui Biden marchează momentul regăsirii și reapropierii: „Nu e momentul divizării, e momentul unificării. O nouă administrație se instruie și aduce cu ea un nou început”.