Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cea mai mare aeronavă hibrid din lume! Are o lungime de 92 de metri şi capacitatea de a se înălţa la peste 3000 de metri (VIDEO)

Cea mai mare aeronavă hibrid din lume! Are o lungime de 92 de metri şi capacitatea de a se înălţa la peste 3000 de metri (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 07 Aug 2016, 15:55
Cea mai mare aeronavă hibrid din lume! Are o lungime de 92 de metri şi capacitatea de a se înălţa la peste 3000 de metri (VIDEO) Foto: ziaruldeiași.ro Externe

A fost scoasă la rampă cea mai mare aeronavă hibrid din lume!

Airlander 10 este o combinaţie între un avion şi un dirijabil, are o lungime de 92 de metri şi capacitatea de a se înălţa la peste 3000 de metri.

În această vară, aeronava va efectua şase zboruri pentru a-şi demonstra tehnologia, informează Daily Mail.

Aeronavei hibrid care a uimit o lume întreagă i se spune. ,,Fundul zburător'', datorită înfăţişării sale ieşite din comun. Cea mai mare maşinărie de zbor din lume, cu o lungime de 92 de metri, a fost lansată oficial.

Airlander 10 este o combinaţie între un avion şi un dirijabil, fiind cu 15 metri mai lung decât cele mai mari aeronave pentru pasageri din lume. Aceasta zboară la o altitudine medie de 1.200 metri, cu o viteză de 74 de km/h.

Un test la care a fost supus Airlander 10 a fost zborul pe o distanţă de 138 de km la altitudinea de 3.000 de metri, cu o viteză de 111 km/h. Aeronava a fost construită iniţial pentru guvernul american, ca o navă de survolare pe termen lung, dar proiectul a fost abandonat din cauza reducerilor de personal.

Astfel, aeronava a fost modificată pentru a susţine zborurile recreaţionale şi de afaceri si a fost asamblată într-un hangar din aerodromul Cardington, din Bedfordshire.

Conceptul din spatele navei este reprezentat de combinarea tehnologiei utilizate la dirijabile cu aerodinamica avioanelor, permiţându-i să călătorească pe distanţe lungi utilizând o cantitate mică de combustibil.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Una dintre aripi măsoară 9 pe 11 metri şi pentru a o umple cu heliu este nevoie de 1,3 milioane de metri cubi. Airlander poate survola şi ateriza pe orice tip de suprafaţă, inclusiv gheaţă, nisip şi apă. Poate sta în aer timp de două săptămâni zburând cu peste 140 km/h, la o înalţime de 6,100 de metri în aer, cu o încărcătură de 10 tone. Unele persoane consideră că Airlander reprezintă viitorul în aviaţie, deoarece nu produce atât de multă poluare şi zgomot, precum un avion normal.

Citeşte mai multe despre:   aeronava,   avioane