Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CEDO a decis: „Vaccinarea obligatorie nu încalcă drepturile omului". „Decizia vine să întărească posibilitatea unei obligații de vaccinare anti-COVID"

CEDO a decis: „Vaccinarea obligatorie nu încalcă drepturile omului". „Decizia vine să întărească posibilitatea unei obligații de vaccinare anti-COVID"

Un articol de: Andrei Vlad - 08 Apr 2021, 15:57
CEDO a decis: „Vaccinarea obligatorie nu încalcă drepturile omului". „Decizia vine să întărească posibilitatea unei obligații de vaccinare anti-COVID" Foto: Pixabay.com Externe

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunțat o decizie istorică. Vaccinarea obligatorie a copiilor împotriva a nouă boli, precum difterie, tetanos și poliomielită nu reprezintă o încălcare a dispoziției Convenției Europene a Drepturilor Omului, cu privire la „dreptul respectării vieții private", informează Politico

Totul a plecat de la plângerea unor părinți din Republica Cehă, nemulțumiți de faptul că li s-a refuzat înscrierea la grădiniță a copiilor, care erau nevaccinați.

Nicolas Hervieu, jurist specialist al CEDO, crede că această decizie va fi utilizată și pentru vaccinurile COVID-19.

„Această decizie vine să întărească posibilitatea unei obligații de vaccinare în condițiile pandemiei de COVID-19", a declarat specialistul pentru France Presse. 

 

Motivarea CEDO

 

Judecătorii de la Strasbourg a transmis că decizia controversată este, de fapt, pentru protecția tuturor persoanelor, mai ales pe cei care nu se pot vaccina din motive medicale. 

„Deși neadmiterea copiilor la grădiniță implică pentru ei pierderea unei ocazii cruciale de dezvoltare a personalității, decizia este o măsură preventivă mai degrabă, decât una punitivă, ale cărei efecte au fost limitate în timp", au motivat judecătorii. 

Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Citeşte mai multe despre:   CEDO,   justitie