Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Caz controversat: CEDO a stabilit că defăimarea Profetului Muhammad nu se încadrează la libertate de exprimare

Caz controversat: CEDO a stabilit că defăimarea Profetului Muhammad nu se încadrează la libertate de exprimare

Un articol de: B1.ro - 26 Oct 2018, 10:53
Caz controversat: CEDO a stabilit că defăimarea Profetului Muhammad nu se încadrează la libertate de exprimare Externe

Defăimarea Profetului Muhammad nu se încadrează la libertate de exprimare. Este motivarea  deciziei luate de judecătorii de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul unei femei din Austria care, în cursul unor seminarii a vorbit despre relația Profetului cu o fată de șase ani, precizând că în acest caz este vorba despre pedofilie, informează dailymail.co.uk. 

Decizia luată de CEDO sprijină o hotărâre anterioară a Curții Regionale pentru Fapte Penale din Viena, din 2011, prin care femeia, identificată ca doamna S., a fost condamnată pentru defăimarea doctrinelor religioase. Atunci, aceasta a primit o amendă de 547 de dolari și a fost obligată să plătească cheltuielile de judecată. 

Procesul a avut ca obiect niște evenimente petrecute în 2009, atunci când femeia a ținut două seminare intitulate ,,Informații de bază despre islam”. 

În cadrul acestora, doamna S. a vorbit despre căsătoria dintre Profetul Muhammad și o fată de șase ani. Potrivit cărților islamice, căsătoria a fost consumată atunci când Aisha avea doar nouă ani. 

”Un bărbat de 56 de ani și o fată de șase ani? Cum putem numi asta dacă nu pedofilie?”, a comentat atunci femeia. 

Iar judecătorii au stabilit, în urma procesului, că prin condamnarea sa femeii nu i-a fost încălcat dreptul la liberă exprimare.
 

Citeşte mai multe despre:   Austria,   CEDO