Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cehia a anunțat că nu mai primeşte imigranți pentru că ”situaţia de securitate s-a înrăutăţit”

Cehia a anunțat că nu mai primeşte imigranți pentru că ”situaţia de securitate s-a înrăutăţit”

Un articol de: - 06 Iun 2017, 11:27
Cehia a anunțat că nu mai primeşte imigranți pentru că ”situaţia de securitate s-a înrăutăţit” Foto: The Telegraph Externe

Cehia nu va mai accepta imigranți, deși face parte din sistemul UE privind cotele obligatorii de relocare a acestora, informează AFP.

Ministrul ceh de Interne, Milan Chovanec, a declarat că Guvernul din care face parte nu va mai accepta imigranți deoarece "programul nu funcţionează", iar "situaţia de securitate s-a înrăutăţit".

Potrivit sistemului de relocare, Cehia ar fi trebuit să primească circa 2.600 de imigranți până în septembrie. Totuși, până în prezent nu a acceptat decât 12.

Sistemul de relocare decis de UE prevede distribuirea imigranților între statele membre ale blocului comunitar, pentru a slăbi presiunea asupra Greciei și Italiei. Parte din statele central și est-europene nu sunt de acord cu acest mecanism, iar Slovacia şi Ungaria au depus contestaţii în instanţă.

De altfel, se pare că la nivel general nu există un prea mare entuziasm față de acest program, căci datele oficiale arată că statele membre UE au relocat doar 11% din cei 160.000 de imigranți.

Pe 18 mai, Parlamentul European a cerut statelor UE să accelereze distribuirea imigranţilor.

Citeşte mai multe despre:   Cehia,   imigranti,   refugiati