Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cel mai bizar animal marin seamănă cu o piatră care sângerează (FOTO)

Cel mai bizar animal marin seamănă cu o piatră care sângerează (FOTO)

Ceea ce se poate vedea în poza de mai jos nu este o piatră din care curge sânge, cum ar putea părea pentru ochiul nespecialistului. Un biolog marin recunoaște imediat în această ciudățenie specia Pyura chilensis, un animal care trăiește în jurul coastelor pietroase din Chile și Peru.

Se pare că aceste vietăți sunt și delicioase, relatează Scientific American. Localnicii le mănâncă uneori crude, sau gătite, cu orez și salată. Mai mult, sunt și extraordinar de sănătoase, conținând cantități mari dintr-un element chimic rar, vanadiu, care ajută metabolismul, creșterea oaselor, întărirea dinților, funcționarea adecvată a tiroidei, fertilitatea și producția de hormoni.


Foto: boingboing.net

Pyura chilensis este o nevertebrată care se hrănește filtrând microorganismele din apă. Ea are un fel de „tunică” ce o ajută să se atașeze de o suprafață dură. Pe această suprafață va trăi animalul, fiind complet imobil.

Se găsește deseori în grupuri foarte mari, de câteva mii, dar și în grupuri micuțe sau chiar singure, caz în care se reproduc asexuat, din moment ce nu se pot mișca pentru a își găsi un partener. Creaturile își încep viață ca mormoloci minusculi, care se atașează de suprafețe precum pietrele din mare.

Fel de mancare preparat cu Pyura chilensis


Foto: blogs.scientificamerican.com

Citeşte mai multe despre:   Chile,   Peru,   mancare