Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cel mai mare caz de download ilegal din SUA: 23.000 de utilizatori BitTorent, daţi în judecată

Cel mai mare caz de download ilegal din SUA: 23.000 de utilizatori BitTorent, daţi în judecată

Cel puţin 23.000 de internauţi vor fi notificaţi că sunt daţi în judecată pentru descărcarea filmului The Expendables, cu programul BitTorrent, fiind cel mai mare caz de urmărire din istoria Statelor Unite, într-un caz de download ilegal, relatează site-ul wired.com.

Un judecător federal a permis U.S.Copyright Group să citeze toţi furnizorii de internet, pentru a descoperi identitatea tuturor celor care au descărcat filmul lui Silvester Stalone ilegal.

14.000 dintre utilizatorii de BitTorent mai sunt implicaţi în alte zeci de procese, în dosare care vizează download-ul de filme pentru adulţi.

Amenzile pe care acuzaţii le pot plăti pentru fiecare încălcare a legii este de aproximtiv 3.000 de dolari, sume pe care două companii le-au cerut celor care au descărcat ilegal filmul „Nude Nuns with Big Guns”, ambele companii dând în judecată aceleaşi persoane.

Adresele de IP ale celor care au descărcat filmul The Expendables sunt uşor de descoperit. Companiile de film plătesc detectivi să intre pe site-urile BitTorent, care „sapă” în torentele active şi captureză adresa IP ale persoanelor care descarcă sau urcă fişiere pe internet.

Până în prezent au fost obţinute 23.322 de adrese IP care ar fi descărcat filmul lui Stalone, cu 6.500 mai mult decât alt caz major din luna februarie, când o persoană a urcat pentru prima dată filmul “The King’s Speech” ( Discursul regelui ).

The Expendables - Trailer