Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cel mai mare producător de măști din Austria, acuzat că a vândut măști ieftine din China drept produse austriece de calitate pentru profituri uriașe / Ce protest anti-mască pregătesc negaționiștii

Cel mai mare producător de măști din Austria, acuzat că a vândut măști ieftine din China drept produse austriece de calitate pentru profituri uriașe / Ce protest anti-mască pregătesc negaționiștii

Un articol de: Traian Avarvarei - 02 Mar 2021, 22:46
Cel mai mare producător de măști din Austria, acuzat că a vândut măști ieftine din China drept produse austriece de calitate pentru profituri uriașe / Ce protest anti-mască pregătesc negaționiștii foto: Pixabay Externe

Cel mai mare producător de măști din Austria se confruntă cu acuzații grave, în contextul în care există suspiciunea că Hygiene Austria, o filială a Palmers și Lenzing, ar fi schimbat pus eticheta „Made in Austria” pe niște măști ieftine de protecție din China. Chestiunea este investigată de procuratura națională economică și de corupție, iar marți a avut loc un raid major la sediile pe care le are producătorul Viena și în landul Austria Inferioară, transmite Kronen Zeitung.

Acuzații grave pentru cel mai mare producător de măști din Austria. Ar fi vândut măști ieftine din China drept produse austriece de calitate

 

Anchetatorii suspectează că producătorul de măști a vândut în mod deliberat bunuri ieftine din China drept produse austriece de calitate, obținând un profit uriaș. Investigația a pornit de la un apel telefonic eronat, o conversație despre frauda din unitatea de producție.

Autoritățile au precizat că se cercetează suspiciunea că măștile FFP2 produse de compania din Austria într-o locație din străinătate au fost reambalate și vândute la un preț mai mare. Acuzațiile se referă atât la „fraude comerciale grave”, cât și la „muncă organizată nedeclarată”, dat fiindcă anumite persoane ar fi lucrat la negru.

Hygiene Austria a fost fondată în 2020, pe fondul pandemiei de COVID-19, pentru a putea acoperi cererea tot mai mare de măști cu un produs austriac de calitate. Guvernul Kurz susține că Hygiene Austria nu a primit niciun contract de stat pentru achiziționarea de măști.

Ce protest anti-mască pregătesc negaționiștii în Austria și ce avertisment le-au transmis autoritățile

 

Serviciul federal pentru protecția Constituției austriece (BVT) s-a sesizat cu privire la planul unei grupări de negaționiști care își propun să pătrundă vineri, 5 martie, la aceeași oră, în 82 de magazine – piețe în spații închise – fără mască de protecție.

Astfel, BVT a detașat agenți în locațiile respective, pentru a asigura paza și intervenția rapidă, și lansat un apel public pentru a-i descuraja pe autori, pe care i-a identificat cu ajutorul rețelelor sociale și cărora le-a explicat ce pericol reprezintă fapta, dar și că ar putea intra sub incidența infracțiunilor de conspirație la adresa statului și de încălcare a legislației privind combaterea pandemiei.

Citeşte mai multe despre:   Austria,   mască de protecţie,   pandemie de coronavirus