Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cel mai pesimist scenariu privind epidemia de coronavirus: 80% din populaţia britanică poate fi infectată

Cel mai pesimist scenariu privind epidemia de coronavirus: 80% din populaţia britanică poate fi infectată

Un articol de: George Lupu - 26 Feb 2020, 15:44
Externe

Până la 80% din populaţia Regatului Unit ar putea fi infectată cu noul coronavirus, potrivit celui mai pesimist scenariu luat în calcul de Grupul de lucru pentru comunicaţii privind securitatea naţională (NSCT) din subordinea guvernului britanic.

'Pentru Regatul Unit, acest scenariu ar implica infectarea a până la 80% din populaţie; totuşi, nu toţi dintre aceşti oameni se vor confrunta cu simptome, iar marea majoritate a cazurilor vor fi afecţiuni uşoare'', relevă raportul.

Conform celui mai pesimist scenariu, ''între 2% şi 3% dintre cei infectaţi ar fi cazuri fatale''.

Populaţia Regatului Unit este de aproximativ 66,4 milioane de persoane.

''Guvernul ia toate măsurile de precauţie necesare pentru a proteja publicul, inclusiv implicarea partenerilor cheie din domeniu pentru a discuta despre planul lor de pregătire'', se menţionează în document.

''Covid-19 este un virus necunoscut până acum, ceea ce înseamnă că populaţia mondială are o imunitate mică spre imunitate zero la infecţie. În prezent nu există nicio contramăsură clinică disponibilă pentru a trata Covid-19 şi un vaccin este improbabil pentru multe luni de acum încolo'', adaugă raportul NSCT.