Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cel puțin 525 de morți în Egipt, în urma violențelor: Premierul turc cere Consiliului de Securitate al ONU să se reunească pe această temă (VIDEO)

Cel puțin 525 de morți în Egipt, în urma violențelor: Premierul turc cere Consiliului de Securitate al ONU să se reunească pe această temă (VIDEO)

UPDATE: 15:21: Potrivbit unui nou bilanț oficial, numărul persoanelor care au decedat în timpul violențelor de la Cairo a ajuns la 525.

Cel puțin 343 de persoane au murit, miercuri, în Egipt, în urma dispersării sângeroase a taberelor de manifestanți de la Cairo, care cereau revenirea la putere a președintelui demis Mohamed Morsi, relatează AFP.

Potrivit șefului serviciilor de urgență Khaled al-Khatib, subordonate Ministerului Sănătății, 300 de civili au murit în timpul violențelor, iar Ministerul de Interne a anunțat decesul a 43 de polițiști.

Joi, la o zi după confilctul violent din Egipt, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a cerut Consiliului de Securitate al ONU să se reunească ”rapid” pentru a discuta despre situația din această țară.

"Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite trebuie să se reunească rapid pentru a discuta despre situaţia din Egipt", a declarat Erdogan la Ankara.

Premierul turc a denunțat ”un masacru foarte grav” comis de forțele de ordine și a criticat ”ipocrizia” comunității internaționale.

"Este un masacru foarte grav (...) care a vizat poporul egiptean ce nu făcea altceva decât să manifesteze paşnic", a afirmat Erdogan.  

Cel putin 525 de morți la Cairo în urma violențelor
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Egipt,   Recep Tayyip Erdogan