Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Celebrul doctor american Anthony Fauci, după explozia cazurilor de coronavirus: "Multe state s-au redeschis mult prea repede"

Celebrul doctor american Anthony Fauci, după explozia cazurilor de coronavirus: "Multe state s-au redeschis mult prea repede"

Un articol de: George Lupu - 10 Iul 2020, 09:18
Celebrul doctor american Anthony Fauci, după explozia cazurilor de coronavirus: "Multe state s-au redeschis mult prea repede" Foto: Pixabay Externe

Expertul american în boli infecțioase și consilierul guvernamental, Dr. Anthony Fauci, a declarat că unele state americane s-au redeschis prea repede - și acum plătesc prețul cu o creștere uriașă a infecțiilor.

"Există anumite momente în care, în ciuda liniilor directoare și a recomandărilor de deschidere cu atenție și cu prudență, unele state au sărit peste aceste etape și s-au deschis mult prea repede", a spus Fauci.

"Cu siguranță, Florida a sărit peste câteva etape de control", a adăugat el. Cazurile confirmate din Florida au crescut recent, cu o medie de peste 9.000 pe zi. Media a fost sub 1.000 pe zi până luna trecută.

Expertul american a spus că statele cu multe cazuri de coronavirus încă pot menține situația sub control prin întreruperea proceselor de redeschidere, mai degrabă decât prin reintroducerea blocării. "În loc să se gândească în ceea ce privește revenirea la o închidere completă, aș crede că trebuie să vedem pauze în procesul de deschidere", a spus Fauci, joi, potrivit cnn.com.

 

Anthony Fauci, uimit de modul în care se răspândește noul virus

 

Fauci a declarat că gama de oameni pe care virusul îi afectează - de la cei fără simptome până la cei care ajung în terapie intensivă sau mor - face ca pandemia să fie într-adevăr dificil de controlat.

"Nu trebuie să fie hiperbolic în acest sens - este într-adevăr furtuna perfectă și (o) boală infecțioasă și cel mai rău coșmar de sănătate publică. Este un virus transmisibil spectaculos", a spus el. „Eficiența cu care se transmite acest lucru este cu adevărat izbitoare.”

Patru state care înregistrează aproximativ 50% din noile infecții - Arizona, California, Florida și Texas - trebuie să menținută distanțarea socială, a spus el.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

„Dacă putem face asta în mod consecvent, vă voi spune, aproape sigur, veți vedea o curbă descendentă a acestor infecții”, a spus Fauci.

 

O nouă etapă periculoasă a pandemiei de COVID-19, pe fondul relaxării

 

În majoritatea statelor care au relaxat restricțiile au fost constatate creșteri în ceea ce privește bilanțul cazurilor noi de COVID-19. În acest context Directorul OMS a atras atenția, astfel, asupra faptului că pandemia este în accelerare.

"Lumea este într-o fază nouă şi periculoasă. (...) Există un risc crescut deoarece multe persoane nu mai doresc să fie izolate în casele lor, iar guvernele sunt dornice să îşi redeschidă societăţile şi economiile. (...) Facem apel la toate statele şi toţi oamenii să manifeste vigilenţă extremă", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Unul dintre primele state care au reintrodus restricții severe după izbucnirea unor noi focare de COVID-19 a fost China. Asta după ce numărul cazurilor de contaminare a început să se înmulțească îngrijorător la Beijing.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   SUA