Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Celebrul scriitor Amitav Ghosh și-a anulat vizita în România după ce ar fi fost jignit de un consul român la New York

Celebrul scriitor Amitav Ghosh și-a anulat vizita în România după ce ar fi fost jignit de un consul român la New York

Amitav Ghosh, un scriitor indian extrem de apreciat, stabilit în SUA, şi-a anulat vizita pe care o avea programată luna viitoare în România. Autorul spune că a fost insultat de Simona Boşcăneanu, unul din consulii României la New York, atunci când a solicitat viza.

Autorul a vizitat ţara noastră în trecut, unde de altfel are şi rude. Scriitorul urma să plece în turneu pentru lansarea celui mai recent roman al său, "Un fluviu de fum". Turneul ar fi inclus Cehia, Olanda, Norvegia şi România.

Ministerul Român al Afacerilor Externe nu a prezentat deocamdată un punct de vedere în acest caz.

Unul dintre cei mai mari romancieri actuali ai lumii, Amitav Ghosh s-a născut la Calcutta în 1956. A crescut în India, Bangladesh şi Sri Lanka. După studii în Delhi, Alexandria şi Oxford şi o carieră de profesor, s-a dedicat scrisului, împărţindu-şi timpul între New York şi India natală. Amestecul profund original de calitate literară şi un stil abordabil de către toate categoriile de cititori nu a întârziat să aducă scrierilor sale recunoaşterea internaţională.

Citeşte mai multe despre:   vizita,   New York,   scriitor