Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Celulă de criză la Ministerul Afacerilor Externe, după atacul navei din Togo. Unul dintre marinarii români ar fi fost luat ostatic de pirați

Celulă de criză la Ministerul Afacerilor Externe, după atacul navei din Togo. Unul dintre marinarii români ar fi fost luat ostatic de pirați

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 30 Noi 2020, 21:08
Celulă de criză la Ministerul Afacerilor Externe, după atacul navei din Togo. Unul dintre marinarii români ar fi fost luat ostatic de pirați Foto: facebook.com/capitalshipmanagement/@boatman_ijmuiden Externe

Luni, după atacul piraților asupra navei petrolieră din Togo și răpirea marinarului român, Ministerul Afacerilor Externe a convocat o celulă de criză interinstituţională. Incidentul a avut loc duminică, iar în momentul atacului pe nava ”Agisilaos”, deținută de o companie britanică, se aflau 23 de marinari, printre care ar fi cetățeni ruși, români și filipinezi, potrivit presei internaționale.

 

MAE, celulă de criză după atacul din Togo

 

„Cu privire la informaţiile de astăzi din mass media internaţionale privind un incident produs la data de 29 noiembrie a.c. în zona portului Lome, Republica Togo, în care a fost implicată nava Agisilaos şi care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, printre care şi un cetăţean român, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a fost deja convocată, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională în vederea iniţierii demersurilor necesare pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor răpite şi întreprinderea acţiunilor specifice în astfel de cazuri”, precizează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă.

Totodată, ministerul menține legătura atât cu angajatorul cetățeanului român, cât și cu Sindicatul Liber al Navigatorilor.

 

O navă cu marinari români a fost atcată de pirați în Golful Guineea

 

În cursul zilei de duminică, alți trei marinari, pe lângă român ar fi fost răpiți în urma atacului piraților asupra navei petroliere din Golful Guineea. 

Capital Ship Management Corp, compania care deține nava a transmis, printr-un comunicat de presă, că petrolierul a fost implicat într-un incident de securitate în largul coastelor Togo.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

”Capital Ship Management Corp. („Capital”) răspunde unui incident de securitate în care este implicat petrolierul său AGISILAOS (IMO: 9315745; pavilion Insulele Marshall) care a avut loc în jurul orei 21:12 UTC pe 29 noiembrie 2020 în timp ce nava tranzita Golful Guineei în largul coastei Lome, Togo.

Citeşte mai multe despre:   nava atacata de pirati