Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cercetător american: „Iisus din Nazareth nu a existat niciodată”. Concluzia, după ce a analizat 126 de texte istorice

Cercetător american: „Iisus din Nazareth nu a existat niciodată”. Concluzia, după ce a analizat 126 de texte istorice

Un articol de: - 03 Oct 2014, 11:57
Cercetător american: „Iisus din Nazareth nu a existat niciodată”. Concluzia, după ce a analizat 126 de texte istorice Externe

Un cercetător american susține că Iisus din Nazareth este un "personaj mitologic", care "nu a existat niciodată". Michael Paulkovich a ajuns la această concluzie după ce a analizat 126 de texte istorice și nu a găsit nicio frază care să menţioneze numele Hristos, informează dailymail.co.uk.

Michael Paulkovich spune că Iisus este un personaj fictiv, inventat de credincioşii creştini pentru a crea un idol la care să se închine.

"Atunci când am analizat cele 126 de texte - scrise de autori care ar fi trebuit să fi auzit de Iisus, dar nu l-au menţionat, precum Pavel, Marcion, Athenagoras şi Matei, într-o tetralogie care i se opune lui Hristos, tăcerea din Qumran, Nazareth şi Bethleem, poveştile contradictorii din Biblie, şi multe alte mistere şi omisiuni - a trebuit să ajung la concluzia că Iisus este un personaj mitologic", a declarat istoricul.

Teoria lui a fost publicată într-un articol apărut în Free Inquiry intitulat "The Fable of the Christ" ("Fabula lui Hristos"), dar şi într-o carte intitulată "No Meek Messiah".

"«Iisus din Nazareth» nu-i nimic mai mult decât o legendă urbană (sau deşertică), cel mai probabil rezultatul minţilor înfierbântate ale unor rabini evanghelici care, probabil, chiar au existat în realitate", a mai spus acesta.

Dintre toate textele examinate, o singură carte conţine numele lui Iisus - "Războaiele evreieşti", scrisă de istoricul roman Josephus Flavius în 95 e.n., însă el crede că acea poveste a fost inventată.

El mai spune că însăşi "tăcerea" lui Iisus este revelatoare, întrucât acesta nu a scris cu mâna lui niciun document.


Citeşte mai multe despre:   cercetători