Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cercetători: SARS-CoV-2 a suferit mutaţii de două ori mai lent decât virusul gripal şi de patru ori mai lent decât HIV

Cercetători: SARS-CoV-2 a suferit mutaţii de două ori mai lent decât virusul gripal şi de patru ori mai lent decât HIV

Un articol de: Traian Avarvarei - 18 Sep 2020, 19:09
Cercetători: SARS-CoV-2 a suferit mutaţii de două ori mai lent decât virusul gripal şi de patru ori mai lent decât HIV Foto: Pixabay.com Externe

Noul coronavirus nu a suferit mutații cu consecințe notabile. Unul dintre motive este faptul că, spun specialiștii, coronavirusurile suferă mutaţii mai lent decât alte virusuri ARN. Potrivit cercetătoarei Emma Hodcroft, epidemiolog molecular la Universitatea Basel (Elveţia), SARS-CoV-2 a suferit mutaţii de două ori mai lent decât virusul gripal şi de patru ori mai lent decât HIV, scrie revista Nature.

 

 

Virusul SARS-CoV-2 suferă mutaţii fără consecinţe notabile

 

 

Oamenii de știință spun că SARS-CoV-2 este chiar un virus stabil din acest punct de vedere. Potrivit acestora, până în acest moment, nimic nu indică în mod clar că noul coronavirus ar fi suferit mutaţii într-un fel care să modifice semnificativ efectele sale asupra oamenilor.

A nu se înțelege că nu suferă mutații, atrage atenția Marie-Paule Kieny, virolog, directoare de cercetare la INSERM.

''Până în prezent, acest lucru nu înseamnă că nu va fi niciodată cazul, nu pare că aceste mutaţii ar avea o influenţă asupra patogenicităţii acestui virus'', a adăugat Kieny, într-o conferință în Senatul francez, potrivit Agerpres.

Aceste vești sunt îmbucurătoare pentru că astfel putem spera în continuare la un vaccin.BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Dacă virusul ar fi suferit mutații notabile, șansele eficacității vaccinului ar fi scăzut considerabil.

''Aşadar, pentru moment, nu pare că aceste mutaţii, deşi reale, ne duc la concluzia că ar trebui să procedăm ca în cazul gripei, un vaccin diferit în fiecare an'', a încheiat cercetătoarea.

 

 

Comisia Europeană a semnat un al doilea contract pentru a asigura accesul la un potențial vaccin anticoronavirus

 

 

Comisia Europeană a anunțat că vineri a intrat în vigoare un al doilea contract cu o companie farmaceutică producătoare de vaccin anticoronavirus, Sanofi-GSK, potrivit unui comunicat de presă al europa.eu.

„Prin contractul încheiat astăzi cu Sanofi-GSK, Comisia Europeană își arată încă o dată angajamentul de a asigura un acces echitabil la vaccinuri sigure, eficace și accesibile, nu numai pentru cetățenii săi, ci și pentru persoanele cele mai sărace și mai vulnerabile din lume. În curând vor fi încheiate acorduri cu alte companii și se va elabora un portofoliu diversificat de vaccinuri promițătoare, pe baza mai multor tipuri de tehnologii, ceea ce ne va spori șansele de a găsi un remediu eficient împotriva virusului.”, a declarat președinta von der Leyen.


Potrivit reprezentanților de la Bruxelles, contractul va permite tuturor statelor membre ale UE să achiziționeze până la 300 de milioane de doze din vaccinul produs de Sanofi-GSK.

Amintim că Bruxelles-ul a semnat deja un contract cu AstraZeneca și continuă să discute acorduri similare cu alți producători de vaccinuri, precum Johnson &Johnson, CureVac, Moderna și BioNTech, cu care a încheiat discuții exploratorii.

Citeşte mai multe despre:   anticorpi coronavirus,   coroanvirus,   COVID-19