Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cercetători: Sfârşitul lumii se schimbă din nou, anul 2116 este decisiv

Cercetători: Sfârşitul lumii se schimbă din nou, anul 2116 este decisiv

Ziua de 21 decembrie 2012 a fost până nu de mult, considerată ziua în care lumea va lua sfârşit. Dar doi cercetători germani ne mai acordă 104 ani în plus, declarând că sfârşitul lumii va veni în 2116, relatează maxisciences.com.

Fraţii Bohm, doi cercetători germani, scot la iveală într-un studiu publicat de revista „Astronomische Nachrichten”, că sfârşitul lumii nu vine în 2012, aşa cum credeam pânăm de curând, ci 104 ani mai târziu.

Cei doi spun că interpretarea lui John Eric Sidney Thompso, specialist în civilizaţia maya, nu este exactă. Calculele făcute de specialist iau în considerare cuceririle făcute de triburile inamice, astfel încât 104 ani au fost uitaţi.

Cei doi cercetători germani, au ţinut cont de diferitele calendare utilizate de mayaşi: un calendar agricol de 365 de zile, o versiune religioasă de 260 de zile, un calendar de nouă zile şi un ciclu de 1,872.000 de zile.

Pentru a rescrie vremurile mayaşe, cei doi au luat în considerare concordanţa dintre evenimentele din aceste calendare şi din calendarul creştin.

Citeşte mai multe despre:   sfarsitul lumii,   2012,   cercetători