Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cercetătorii au descoperit cauza durerii cronice: Starea emoțională a creierului influențează vindecarea

Cercetătorii au descoperit cauza durerii cronice: Starea emoțională a creierului influențează vindecarea

Emoțiile pot determina măsura în care fiecare persoană este predispusă la durerile cronice, arată un nou studiu. Milioane de oameni suferă de dureri cronice, însă totul pare să fie doar în capul lor. Oamenii de știință au descoperit că pe baza scanării creierului se poate prezice cu o acuratețe de 85% dacă durerea unei persoane poate deveni cronică, scrie The Telegraph.

Potrivit acestora, starea emoțională a creierului poate explica de ce unele persoane răspund în moduri diferite la răni de același fel. În timp ce unii se recuperează rapid, alții rămân cu dureri constante. Procesul implică interacţiunea dintre două regiuni ale creierului, cortexul frontal şi nucleus accumbens. Scanarea creierului pacienţilor a arătat că atunci când regiunea nucleus accumbens comunica des cu cortexul frontal, şansele ca pacienţii să sufere dureri cronice erau mult mai mari.

„Rana nu este de ajuns să explice durerea. Totul este o combinație dintre rană și starea emoțională”, a declarat profesorul Vania Apakarian, de la Universitatea din Chicago.

Astfel, cu cât reacţia creierului pacientului la rănire este mai emoţională, cu atât sunt mai mari şansele ca durerea să persiste chiar şi după ce rana s-a vindecat, a explicat profesorul.

Citeşte mai multe despre:   studiu