Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cercetătorii britanici au identificat mai multe mutaţii ale SARS-CoV-2 / Eficacitatea vaccinului nu este afectată

Cercetătorii britanici au identificat mai multe mutaţii ale SARS-CoV-2 / Eficacitatea vaccinului nu este afectată

Un articol de: Traian Avarvarei - 25 Noi 2020, 16:32
Cercetătorii britanici au identificat mai multe mutaţii ale SARS-CoV-2 / Eficacitatea vaccinului nu este afectată Foto: Pixabay.com Externe

Conform unui studiu britanic, există mai multe mutații suferite de noul coronavirus, dar acestea nu duc la o răspândire mai rapidă și nu afectează deocamdată eficacitatea vaccinurilor.

 

 

Mutațiile suferite de coronavirus nu afectează vaccinurile

 

 

Conform constatărilor unei cercetări efectuate în Marea Britanie, mutațiile SARS-CoV-2 nu reprezintă, deocamdată, o ameninţare la adresa eficacităţii vaccinului împotriva COVID-19, relatează Reuters

Studiul se bazează pe un set global de date cu genomuri ale virusului prelevate de la 46.723 de persoane cu COVID-19 din 99 de ţări.

Experții britanici au identificat peste 12.700 de mutaţii, sau modificări, ale virusului SARS-CoV-2. Niciuna dintre aceste mutații nu duce la o propagare mai rapidă și nu afectează deocamdată eficacitatea vaccinurilor.

"Din fericire, am constatat că niciuna dintre aceste mutaţii nu determină COVID-19 să se răspândească mai rapid", a declarat Lucy van Dorp de la Institutul de Genetică al University College London (UCL), una dintre cercetătorii care au condus studiul.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

"Trebuie să rămânem vigilenţi şi să continuăm monitorizarea noilor mutaţii, în special pe măsură ce vaccinurile sunt introduse", a adăugat aceasta.

Francois Balloux, profesor la UCL care a colaborat la acest studiu, a declarat că, potrivit constatărilor, astfel de modificări nu reprezintă, deocamdată, o ameninţare la adresa eficacităţii vaccinului împotriva COVID-19, însă a atras atenţia că iminenta introducere a vaccinurilor ar putea exercita noi presiuni selective asupra virusului de a se modifica pentru a încerca să fenteze sistemul imunitar uman.

"Virusul ar putea dobândi în viitor mutaţii de evitare a vaccinului, dar suntem încrezători că vom fi capabili să le semnalăm cu promptitudine, ceea ce ar permite actualizarea la timp a vaccinurilor, în caz de necesitate", a adăugat specialistul.

 

 

România a achitat avansul pentru vaccinul anti-COVID

 

 

Guvernul a întreprins primii paşi concreţi pentru achiziţionarea vaccinului anti-Covid-19, iar campania de vaccinare din primul semestru al anului viitor începe să nu mai fie doar o promisiune. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat că România a plătit avansul pentru vaccinul anti-COVID-19. Astfel, Ministerul Finantelor a plătit 12 milioane de euro ca avans.

„Toți românii trebuie să știe! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, in suma de 12.058.345 Euro!”, a anunțat ministrul Finanțelor, pe contul său de Facebook.

Reamintim că aceasta este doar o primă tranșă, investițita totală fiind de 100 de milioane de Euro pentru țara noastră.

Citeşte mai multe despre:   vaccin COVID-19,   coronavirus