Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cercetătorii englezi au dezvoltat un spray nazal care protejează oamenii de Covid-19

Cercetătorii englezi au dezvoltat un spray nazal care protejează oamenii de Covid-19

Un articol de: Catinca Giosanu - 20 Noi 2020, 10:18
Cercetătorii englezi au dezvoltat un spray nazal care protejează oamenii de Covid-19 Sursa foto: Pixabay Externe

Universitatea din Birmingham (UK) a anunțat că a dezvoltat un spray nazal care protejează împotriva coronavirusului și îi împiedică transmisia. Cercetătorii englezi susțin că acesta acoperă virusul Covid-19 și îl blochează în nas.

 

 

Un spray nazal care protejează împotriva noului coronavirus a fost inventat de cercetătorii din Birmingham

 

 

Cercetători de la Universitatea Birmingham au dezvoltat un spray nazal care ar fi capabil de prevenirea infecției cu COVID-19, precum și împiedicarea transmiterii virusului de la purtător.

Profesorul Liam Grover a declarat că majoritatea virusurilor sunt transmise prin nas, deoarece acesta nu are o protecţie faţă de viruşi, iar spray-ul conceput de cercetători poate oferi acea protecţie necesară ce previne riscul infectării cu noul coronavirus.

“Deşi nasurile noastre filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu prea există o protecţie faţă de infecţie, iar majoritatea virusurilor din aer sunt transmise prin pasajul nazal. Sprayul pe care l-am conceput oferă acea protecţie dar poate preveni şi trecerea virusului de la o persoană la alta”, a precizat Liam Grover, conform Digi24.

Acest studiu încă nu a fost verificat şi analizat de către alţi experți din domeniu. Conform studiului, care încă nu a fost evaluat de alți experți din domeniu, spray-ul prinde și acoperă virusul înăuntrul nasului, într-un fel de ”crustă”. Ulterior, particulele pot fi eliminate prin suflarea nasului sau prin înghițire, fără a provoca riscuri pentru sănătate, pentru că acestea nu ajung în plămâni.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

În același timp, dacă o persoană care a folosit spray-ul strănută sau tușește, scade riscul ca particule active de COVID-19 să ajungă în căile respiratorii ale altei persoane, explică oamenii de știință.

Echipa de la Universitatea din Birmingham susține că serul este foarte util în zonele în care se formează adesea aglomerări, în aeroporturi, avioane, trenuri sau săli de clasă.

”Nu ține loc măsurilor sanitare deja cunoscute (masca de protecție, spălatul de mâini), ci poate fi considerat un al doilea strat de protecție”, au precizat cercetătorii.

Experimentele de laborator au arătat rezultate promiţătoare ale acestui spray care poate preveni infecţia până la 48 de ore după aplicare. 
 

 

”Am putea începe producţia în masă în câteva săptămâni”

 

 

Spray-ul nazal dezvoltat de cercetătorii englezi, care ar putea scădea considerabil riscul infectării, este compus din doi polimeri polizaharidici. Un agent antiviral denumit caragenan, folosit ca agent de îngroşare în mâncare şi o soluţie gelan, ce are abilitatea de a se lipi pe interiorul nasului, sunt cei doi polimeri polizaharidici pe care cercetătorii mizează în lupta împotriva coronavirusului.  

“Pulverizatorul este făcut din produse deja disponibile care sunt folosite în produse alimentare şi medicamente, şi am construit intenţionat aceste condiţii în procesul nostru de design. Asta înseamnă că, cu partenerii adecvaţi, am putea începe producţia în masă în câteva săptămâni”, a declarat Richard Moakes, coautor al cercetării din cadrul Universităţii Birmingham.

Citeşte mai multe despre:   spray nazal,   tratament coronavirus,   Birmingham