Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cercetătorii italieni, porniți în căutarea Mona Lisei în Florența

Cercetătorii italieni, porniți în căutarea Mona Lisei în Florența

Un mormânt vechi de câteva sute de ani din Florența a fost deschis, vineri, de către o echipă de cercetători italieni plecați în căutarea femeii cu zâmbet enigmatic ce i-a servit lui Leonardo da Vinci ca model pentru celebrul tablou ”Mona Lisa”.

Potrivit Reuters, oamenii de știință au săpat o gaură în podeaua unei biserici de piatră, suficient de mare pentru ca o persoană să poată trece, exact deasupra criptei amiliei negustorului florentin Francesco del Giocondo, despre a cărui soţie, Lisa Gherardini, se crede că a pozat pentru tabloul maestrului renascentist.

Aceștia intenționează să facă o analiză ADN a osemintelor recuperate din acest mormând pentru a o compara cu rezultatele analizelor ADN efectuate asupra asupra rămăşiţelor altor trei femei îngropate într-o mănăstire din vecinătate.Istoricii spun că Gherardini - al cărei nume de căsătorie, Gioconda, este utilizat în Italia ca referire la "Mona Lisa" - şi-a petrecut ultimii ani din viaţă la mănăstirea Sant'Orsola din Florenţa, unde, anul trecut, s-a început căutarea scheletului ei. Unul dintre cercetători crede că unul dintre cele trei schelete descoperite acolo ar putea aparţine Lisei Gherardini.

În ceea ce priveşte scheletele din cripta deschisă vineri, la mănăstirea Santissima Annunziata, se crede că cel puţin unul ar aparţine unei rude de sânge a muzei lui Leonardo, probabil fiului acesteia, Piero.

Citeşte mai multe despre:   cercetători