Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice: Spectacol fastuos urmărit de 90.000 de spectatori

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice: Spectacol fastuos urmărit de 90.000 de spectatori

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra a fost una cu adevărat fastuoasă.

Mai întâi au intrat în arenă cei 204 de sportivi care au purtat drapelele ţărilor lor, în timp ce ceilalţi participanţi au pătruns în Stadionul Olimpic din tribune, venind printre spectatori.

Ceremonia a început cu un concert al cântăreaţei Emeli Sande, iar în centrul Stadionului Olimpic au fost amplasate replici ale celor mai cunoscute atracţii turistice engleze, printre care Big Ben şi Catedrala Saint Paul. Defilările sportivilor, spectacolele de dans, dar şi focurile de artificii, au făcut deliciul celor prezenţi.

Mulţă dintre cei prezenţi au susţinut că show-ul de închidere a fost unul mai relaxat, în care s-a pus accentul pe muzică, decât la ceremonia de deschidere, concepută de cineastul Danny Boyle.

"Vin la Olimpiadă încă din anul 1984 şi pot să vă spun că ceremonia din seara asta a fost cel mai frumos lucru pe care l-am văzut vreodată."

Trupa Spice Girls a fost una dintre principalele atracţii ale festivităţii. Cele cinci fete s-au pregătit intens, repetând timp de câteva săptămâni, iar show-ul oferit a fost unul pe măsură. La ceremonie a fost prezent şi prinţul Harry al Marii Britanii.

Drapelul României a fost purtat de gimnasta Sandra Izbaşa, campioană olimpică la proba de sărituri.

Spectacolul s-a încheiat cu un foc de artificii aplaudat de 80.000 de spectatori și de cei 10.000 de sportive strânși în mijlocul arenei.

 Marea Britanie, gazda ediției cu numărul XXX, a predat ștafeta Braziliei, care va organiza la Rio de Janeiro următoarea Olimpiadă. Ceremonia s-a încheiat cu stingerea flăcării olimpice.
 

Ceremonia de închidere a JO
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Jocurile Olimpice