Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ceremonie organizată în memoria lui George Floyd: Opt minute și 46 de secunde de reculegere. ”Ai schimbat lumea”

Ceremonie organizată în memoria lui George Floyd: Opt minute și 46 de secunde de reculegere. ”Ai schimbat lumea”

Un articol de: Irina Mina - 05 Iun 2020, 08:00
Ceremonie organizată în memoria lui George Floyd: Opt minute și 46 de secunde de reculegere. ”Ai schimbat lumea” foto (SUA): Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA Externe

Sute de oameni s-au alăturat joi la o ceremonie emoționantă organizată în memoria lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de poliție săptămâna trecută, unde participanții au ținut opt minute și 46 de secunde de reculegere, în timp ce liderul drepturilor civile Al Sharpton a promis că protestele în masă aprinse de moartea sa vor continua până când „vom schimba întregul sistem de justiția ”din Statele Unite ale Americii.

Avocatul familiei le-a spus jurnaliștilor că va găsi justiție pentru George Floyd, în vârstă de 46 de ani, care a murit în timpul unei arestări din 25 mai, când un ofițer de poliție a îngenuncheat pe gâtul lui timp de aproape nouă minute.

"Nu a fost pandemia de coronavirus cea care l-a ucis pe George Floyd", a spus Benjamin Crump, care reprezintă familia lui Floyd, adăugând:  "A fost acea altă pandemie. Pandemia rasismului și a discriminării".KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

 

Opt minute și 46 de secunde de reculegere la ceremonia organizată în memoria lui George Floyd

 

Mulțimea din Minneapolis a stat în tăcere timp de opt minute și 46 de secunde, reprezentând timpul în care ofițerul Derek Chauvin și-a petrecut-o cu genunchiul pe gâtul lui Floyd, scenă surprinsă pe înregistrare, scrie AFP.

Moartea lui Floyd a stârnit o mânie de multă durată în urma uciderilor de afro-americani de către autorități și a dezlănțuit un val de tulburări civile la nivel național, spre deosebire de cele observate în SUA de la asasinarea regelui din 1968.

Odată cu demonstrațiile pentru justiția rasială care străbate zeci de orașe americane și din întreaga lume, Sharpton a spus că moartea lui Floyd nu va fi în zadar.

"Este timpul pentru noi să ne ridicăm în numele lui George și să spunem că vom scoate genunchiul de pe gât", a spus liderul baptist, în vârstă de 65 de ani.

”Ai schimbat lumea George. Vom continua să luptăm cu George”, a mai afirmat el.

Membrii familiei lui Floyd, reverendul Jesse Jackson, guvernatorul Minnesota, Wal Wal, senatorul din Minnesota, Amy Klobuchar, și primarul Minneapolis, Jacob Frey, au fost printre câteva sute de persoane care au participat la ceremonia de la Universitatea Centrală din centrul Minneapolis.

Mulți dintre participanți au purtat măști din cauza pandemiei de coronavirus.

O ceremonie de comemorare a lui George Floyd, organizată și la New York

 

O ceremonie de comemorare pentru Floyd a fost organizată și la New York, la care au participat mii de oameni, inclusiv fratele lui Floyd, Terrence.

Trei dintre cei patru ofițeri de poliție din Minneapolis, care l-au arestat pe Floyd, și-au făcut prima înfățișare în instanță joi, pentru a se confrunta cu acuzații de ajutorarea și comiterea crimei sale.

Cauțiunea a fost stabilită la 1 milion de dolari pentru fiecare.

Al patrulea polițist, Chauvin, a fost acuzat de omor de gradul doi și a apărut în fața unui judecător săptămâna trecută.

Deputatul democrat John Lewis, care a mărșăluit cu Martin Luther King Jr pentru a lupta împotriva segregării, a răsunat speranța lui Sharpton că moartea lui Floyd ar putea deschide calea către „o schimbare mai mare”.

Lewis, care a fost bătut brutal în mai multe rânduri în timpul protestelor pentru drepturile civile din anii '60, a condamnat amenințarea lui Trump de a folosi forța militară împotriva manifestanților.

 

 

Citeşte mai multe despre:   George Floyd