Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Certificatul COVID, necesar pentru călătoriile în U.E, ar putea fi în vigoare pentru o perioadă de un an

Certificatul COVID, necesar pentru călătoriile în U.E, ar putea fi în vigoare pentru o perioadă de un an

Un articol de: Beatris Ionita - 14 Apr 2021, 20:51
Certificatul COVID, necesar pentru călătoriile în U.E, ar putea fi în vigoare pentru o perioadă de un an Sursa Foto: Hepta/ Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Externe

Certificatul de vaccinare, destinat facilitării călătoriilor în interiorul Uniunii Europene, ar putea fi în vigoare timp de un an, conform textului adoptat miercuri de ambasadorii celor douăzeci şi şapte de state ale blocului comunitar, regulă ce urmează să fie negociată cu parlamentarii europeni, relatează AFP.

Textul prevede ca această reglementare să se aplice timp de 12 luni de la intrarea sa în vigoare, urmând ca executivul european să facă un raport de evaluare cu trei luni înainte de sfârşitul acestei perioade.
O suspendare sau o prelungire ar trebui să aibă loc în cadrul unei proceduri legislative ordinare implicând Consiliul (care reprezintă statele membre) şi Parlamentul European şi nu doar Comisia.

Propunerea iniţială a Comisiei Europene prevedea ca acest "certificat verde digital", care ar trebui să intre în vigoare până la sfârşitul lunii iunie, să fie valabil până când Organizaţia Mondială a Sănătăţii va declara că pandemia de COVID-19 a luat sfârşit.

Liderii europeni au refuzat ca aplicarea acestuia să depindă de un organism din afara UE și au modificat această dispoziţie.

Citeşte mai multe despre:   certificat coronavirus,   cetateni u.e