Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Chelsea Manning, fostul militar transsexualul condamnat pentru cea mai mare scurgere de informaţii clasificate din istoria SUA, şi-a depus candidatura pentru Senatul american

Chelsea Manning, fostul militar transsexualul condamnat pentru cea mai mare scurgere de informaţii clasificate din istoria SUA, şi-a depus candidatura pentru Senatul american

Un articol de: - 13 Ian 2018, 21:55
Chelsea Manning, fostul militar transsexualul condamnat pentru cea mai mare scurgere de informaţii clasificate din istoria SUA, şi-a depus candidatura pentru Senatul american Externe

Chelsea Manning, fostul militar transsexual care a fost condamnat pentru furt de materiale confidenţiale ale armatei americane pe care le-a oferit spre publicarea celor de la Wikileaks, şi-a depus candidatura pentru Senatul american pe un post din statul Maryland, conform agenţiei federale americane pentru alegeri, scrie The Washington Post.

Manning ar urma să îl contracandideze pe senatorul democrat Ben Cardin, care are două mandate în Senat şi s-a înscris pentru realegere în scrutinul din noiembrie.

Chelsea Manning, în vârstă de 30 de ani, născut bărbat cu numele de Bradley Manning, a fost condamnat în 2013 pentru cea mai mare scurgere de materiale clasificate din istoria Statelor Unite şi condamnat la 35 de ani de închisoare.

Barack Obama a decis la finalul lui 2016, în una din ultimele sale decizii ca preşedinte, să îi acorde graţierea.

Manning s-a înrolat în armată în 2007 şi a fost trimis în misiune în Irak după doi ani, unde a lucrat ca analist pe inteligenţă. În 2010, a fost arestat după ce a trimis către Wikileak 75.000 de documente care conţineau informaţii despre misiunile de război ale armatei americane în Irak şi Afganistan, dar şi informaţii despre comunicările Departamentului de Stat sau despre prizonerii înschişi la Guantanamo.

În timp ce era în arest, acesta a făcut tranziţia de la bărbat la femeie.

Imaginea lui Chelsea Manning este una complexă și controversată. Dacă mulți îl consideră un erou pentru faptele sale, un alt număr impresionat, printre care și Donald Trump, îl consideră un trădător care a pus în pericol securitatea Statelor Unite.


 

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Senat,   Wikileaks