Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cheltuieli uriașe la nivel european pentru rezolvarea crizei migrației

Cheltuieli uriașe la nivel european pentru rezolvarea crizei migrației

Un articol de: - 01 Iul 2016, 08:56
Cheltuieli uriașe la nivel european pentru rezolvarea crizei migrației Externe

Gestionarea crizei refugiaţilor prefigurează cheltuieli exorbitante în 2017. Comisia Europeană a hotărât să aloce 5,2 miliarde de euro pentru migraţie, dintr-un buget total pe anul viitor de aproape 135 de miliarde de euro. Din această sumă, circa 3 miliarde de euro vor fi alocate pentru întărirea măsurilor de securitate şi restul de 2,2 miliarde vor fi folosiţi pentru amortizarea cauzelor migraţiei.

În cadrul dezbaterilor privitoare la planurile pe 2017, Comisia Europeană a decis să folosească 5,2 miliarde de euro pentru a controla criza migraţie, informează B1TV.

Din această sumă, 3 miliarde vor fi investiţi în consolidarea granițelor și a gărzii de coastă, eficientizarea organizării frontierelor, precum şi reformarea regulilor privitoare la azil.

Diferenţa de 2,2 miliarde de euro sunt consideraţi a fi suficienţi pentru tratarea cauzelor migraţiei.

Astfel, în jur de 750 de milioane vor fi alocaţi pentru gestionarea crizei refugiaţilor din Turcia şi pentru finanţarea unor proiecte din Liban și Iordania, ţări ce găzduiesc majoritatea refugiaților sirieni.

Conform surselor din Comisia Europeană, aproape 75 de miliarde de euro vor fi investite în programe de stimulare a creşterii economice şi circa 43 de miliarde pentru susţinerea fermierilor europeni.

În concluzie, bugetul Uniunii Europene pe anul viitor se va ridica la aproape 135 de miliarde de euro, cu peste 6 procente mai mic decât cel alocat pentru 2016.

Citeşte mai multe despre:   migratie,   cheltuieli,   Comisia Europeana,   buget