Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe China a achiziționat 50 de avioane Airbus, cu ocazia vizitei cancelarului Angela Merkel în această țară

China a achiziționat 50 de avioane Airbus, cu ocazia vizitei cancelarului Angela Merkel în această țară

China a semnat joi un acord cu Germania vizând cumpărarea a 50 de avioane Airbus, cu ocazia vizitei cancelarului german Angela Merkel la Beijing, anunță agenția China Nouă, preluat de AFP.

Contractul semnat de banca de stat ICBC Leasing şi Airbus prevede achiziţionarea a 50 de avioane A320, în valoare de 3,5 miliarde de dolari. Acesta este primul contract semnificativ primit de Airbus din partea Chinei după disputa dintre UE şi Beijing pe tema taxelor pe emisiile de carbon.

De asemenea, China şi Germania au semnat alte 10 documente de cooperare, inclusiv un acord privind asamblarea de avioane Airbus în China. Documentele variază de la aviaţie, automobile, comunicaţii, energie, mediu, sănătate şi cooperare maritimă.

Angela Merkel a ajuns joi la Beijing pentru o vizită oficială de două zile în China la invitaţia premierului chinez Wen Jiabao. Cancelarul german urmează să ajungă vineri la Tianjin (nordul Chinei) pentru a vizita uzina de asamblare pe care Airbus o are în China.

Citeşte mai multe despre:   China